Neke zanimljive činjenice o kliznim vratima i vratima na sklapanje

Kupovina vrata uključuje dve stvari. Ona moraju da odgovaraju zahtevima kuće uz dodatak ličnih estetskih vrednosti. Postoji širok izbor vrata na potrošačkom tržištu.

Vrata su suštinski deo bilo koje prostorije u kući. Ona pružaju ograničen prijem ljudi, ventilacije i svetlosti, i čuva privatnost kuće. Postoje različite vrste vrata koje ljudi koriste u svojim kućama. Ona zavise od namene i estetskih vrednosti koje se žele dodati prostoriji. Francuska vrata, holandska vrata, zglobna i harmonika vrata, itd. lista je beskonačna.

Vrste kliznih vrata

Klizna vrata klize po šinama. Obično se klizna staklena vrata koriste u kućama. Ova vrata su idealni čuvari. i ne zauzimaju previše prostora kada su otvorena. Delove ovih kliznih vrata su opremljeni tihim sistemom koji obezbeđuje mirno i lako otvaranje i zatvaranje.

Klizna vrata
Slika 2 – Klizna vrata

Vrste  harmonika vrata

Okovi na harmonika vratima pouzdano ulaze i izlaze kako bi bili u funkciji punopravnih vrata. Ova vrata se mogu koristiti kao spoljašnja vrata. Ne samo da štede prostor, već harmonika vrata daju dobar i nesmetan pogled ka prostoru. Postoje dve vrste harmonika vrata. Bi -hramonika vrata se sastoje od dvoje uskih vrata koja su spojena na sredini šarke. Ova vrata se koriste kada nema dovoljno prostora za obična vrata. Koriste se za ormare, vešernice ili jednostavno, za odvajanje dve sobe.

Bi-harmonika vrata
Slika 3 – Bi-harmonika vrata

Višestruka harmonika vrata imaju panele koji se savijaju na jednu stranu kada se kreću duž staze. Ovaj pokret je sličan harmonici, po kojoj su ova vrata i dobila naziv. Napravljena su od veoma tankih materijala i koriste manje prostora u poređenju sa Bi harmonika vrata. Većina ovih vrata su izolovana od buke i drugih poremećaja.

Postoje različite vrste sistema sigurnosnog zaključavanja vrata kojima se garantuje apsolutna sigurnost doma. Neki od njih koriste najnoviju tehnologiju ugrađenu u njih – vrata.