Naslovna Sobna vrata

Ukrasi na vašim vratima, da ili ne?

Ljubica Grujić mast.inž.građ. |Sobna vrata|jul 20, 2016
Slika 1 - Dekoratina vrata

Ukrasi na vašim vratima

Od svih načina ukrašavanja, nećete verovati, ali najefektnije je farbanje. Uvek treba izbegavati sjajnu boju jer ona ume da otkrije i najminimalniju nepravilnost, kao i tamne boje. Takođe, treba obojiti i dovratak.

Na ulazna vrata koja sun a udare, svi vode računa, ali na ona unutar stana ili kuće su gotovo zaboravljena. Dizajneri to smatraju kao grešku navodeći da fino dekorisana vrata mogu promeniti izgled stana i istaći Vašu kreativnost.

Soba sa visše stia i draži
Slika 2 – Soba sa visše stia i draži

Farbanje vrata

Četkom uvek treba prelaziti od vrha ka dnu. Ukoliko želite transparentna vrata, jer su najčešće na nezgodnom mestu, ofarbajte ih bojom u kojoj je zid. Ako želite da budu upadljiva, koristitie svelte tonove, dovratak ofarbajte u tamniju boju poput crne ili kontrastne. Obrnuta kombinacija daje isti efekat.
Ne treba izbegavati intezivnije i življe boje, jer su one te koje pružaju prostoru vedrinu i privlače goste da zavire unutra.

Ukrašavanje tapetama

Tapetama se mogu oblepiti cela vrata. Mogu biti vrlo interesantne: floralnih motiva, geometrijskih, orijentalnih itd. Bez obzira na to koji da je motiv u pitanju, važno je da se uklapa u stil enterijera.

Retro vrata

Ova vrata se najčešće primenjuju u starim kancelarijama i skladištima, tako da u vrhu bude smešteno neprozirno staklo sa ugraviranim natpisom. Umesto stakla, može se postaviti i tabla za poruke.

Francuska unutrašnja vrata
Slika 3 – Francuska unutrašnja vrata

Cilj je jasan: sa malo učinka i minimalnih detalja možete u potpunosti promeniti kompletan doživljaj u prostoriji.

Prethodni tekstPogled nikad nije bio ovako dobar!
Sledeći tekstŠta su to samočisteća stakla?