Ukrasi na vašim vratima, da ili ne?

Ukrasi na vašim vratima

Od svih načina ukrašavanja, nećete verovati, ali najefektnije je farbanje. Uvek treba izbegavati sjajnu boju jer ona ume da otkrije i najminimalniju nepravilnost, kao i tamne boje. Takođe, treba obojiti i dovratak.

Na ulazna vrata koja sun a udare, svi vode računa, ali na ona unutar stana ili kuće su gotovo zaboravljena. Dizajneri to smatraju kao grešku navodeći da fino dekorisana vrata mogu promeniti izgled stana i istaći Vašu kreativnost.

Soba sa visše stia i draži
Slika 2 – Soba sa visše stia i draži

Farbanje vrata

Četkom uvek treba prelaziti od vrha ka dnu. Ukoliko želite transparentna vrata, jer su najčešće na nezgodnom mestu, ofarbajte ih bojom u kojoj je zid. Ako želite da budu upadljiva, koristitie svelte tonove, dovratak ofarbajte u tamniju boju poput crne ili kontrastne. Obrnuta kombinacija daje isti efekat.
Ne treba izbegavati intezivnije i življe boje, jer su one te koje pružaju prostoru vedrinu i privlače goste da zavire unutra.

Ukrašavanje tapetama

Tapetama se mogu oblepiti cela vrata. Mogu biti vrlo interesantne: floralnih motiva, geometrijskih, orijentalnih itd. Bez obzira na to koji da je motiv u pitanju, važno je da se uklapa u stil enterijera.

Retro vrata

Ova vrata se najčešće primenjuju u starim kancelarijama i skladištima, tako da u vrhu bude smešteno neprozirno staklo sa ugraviranim natpisom. Umesto stakla, može se postaviti i tabla za poruke.

Francuska unutrašnja vrata
Slika 3 – Francuska unutrašnja vrata

Cilj je jasan: sa malo učinka i minimalnih detalja možete u potpunosti promeniti kompletan doživljaj u prostoriji.