Šik detalji – zavese i garnišne

Zavese su veoma važan dekor u svakoj prostoriji. One su simbol stila, donose određen ambijent u prostoriju i čine ga udobnim i toplim.

Zavese su veoma važan dekor u svakoj prostoriji

U zavisnosti od materijala, boja i oblika pomoću zavesa se možete igrati sa atmosferom u prostoru. Zavese mogu od vašeg enterijera napraviti romantičan, rustičan i šik prostor. Mogu biti, čipkane, vezene, karirane, svilene, plišane… Zavese su nepravedno zanemaren detelj u nekim enterijerima. Razmislite naprimer o tome da zavesom možete vizuelno pregraditi određeni segment u prostoriji.Takođe zavesa vam može poslužiti umesto vrata. Ona može sakriti sve one stvari koje ne želite da gosti primete kada uđu u neku prostoriju.

Ne samo zavese, već i stilizovane garnišne mogu ulepšati vaš prostor

Ne samo zavese, već i stilizovane garnišne mogu ulepšati vaš prostor. Postoji veliki broj različitih garnišni koje možete izabrati u radnjama, a možete čak i napraviti sopstvene, ako ste maštoviti i vešti sa alatom. Pogledajte ove kreativne zavese kao i kreativne garnišne.

Zavesa u boji pastelne lavande savršeno ide uz bele zidove od cigli. Garnišna koja izgleda kao stilizovana strela – štap, donosi moderan i elegantan izgled u stanu. Možete napraviti svoju cool industrijsku garnišnu pomoću delova nekih starih vodovodnih cevi. To će izgledati sjajno u domovima koji imaju dekor u industrijskom dizajnu. Koristite metalne prstenove i izaberite neutralne boje za zavese kako biste dobili minimalistički izgled enterijera.

Koristite metalne prstenove i izaberite neutralne boje za zavese kako biste dobili minimalistički izgled enterijera

Prirodan dizajn garnišne u vidu komada drveta-grane daje poseban izgled i najobičnijim zavesama. Odaberite granu koja najviše odgovara vašem prozoru, i tretirajte je sa poliuretanskom bojom, kako biste sprečili da kora otpadne kada se grana osuši. Okačite na granu alkice sa štipaljkama, kako biste pričvrstili željenu zavesu.

Da li ste mogli da zamislite da kanap koji na kraju ima čvorove, može poslužiti kao garnišna za vaše zavese?

Da li ste mogli da zamislite da kanap koji na kraju ima čvorove, može poslužiti kao garnišna za vaše zavese? Ovakav izbor doneće jedan sasvim šik momenat u vašu prostoriju. Odlično se kombinuje uz bilo koju boju zavese. A tek veslačko jedro? Zvuči nezamislivo.Potražite u pržionicama kafe, džakove u kojima se drži kafa, mogu vam poslužiti kao moderne zavese-roletne. Pogledajte naše predloge u galeriji i trk u podrum, možda baš tamo dobijete inspiraciju za vašu novu garnišnu na koju ćete zakačiti vašu novu zavesu.

Izvor: mojenterijer.rs