Detalji u domu koji doprinose toplini i bude osećaj ušuškanosti

Prilikom opremanja stana ili kuće, pa čak i poslovnih prostora, ono što će te prostore izdvojiti od drugih jesu upravo detalji. Nakon osmišljavanja celokupnog izgleda prostora, i biranja raznih komada nameštaja, sitnice dolaze na kraju i sa njima svom domu dajemo lični pečat. Upravo te sitnice, poput jastučića, tepiha, zavesa, raznih figura i slika, čine da se rado vraćamo svom domu, koji postaje naše parče raja za svakodnevno uživanje. Bitno je samo da pronađete stil koji se vama dopada, i da pronađete željene zamišljene detalje.

Zavese su detalj koji svaki dom čini toplijim i idealne su jer vam pružaju preko potrebnu privatnost. Kratke, duge, jednobojne, šarene, kombinacija je bezbroj, a na vama je da odlučite šta želite. Čak i ako niste ljubitelji ovog detalja u domu, pružite im priliku i verujte da kasnije nećete moći da zamislite svoj dom bez njih. Samo je važno da ono što izaberete bude u skladu sa vašim potrebama i željama, i veoma brzo ćete poželeti da imate i rezervni par kako biste mogli da ih češće menjate.

Rolo zavese su idealno i veoma praktično rešenje

U poslednje vreme rolo zavese su postale jako popularne kod kupaca, upravo zbog svog modernog izgleda i praktičnosti. Mogu se raditi u svim merama, i nisu ograničene na određene dimenzije. Idealne su za stanove, kuće i poslovne prostore, a veliki izbor dezena i boja sigurno će kod Vas izazvati dilemu koje da izaberete. Ovi modeli sastoje se od platna i mehanizma, lako se montiraju i zbog toga su veoma popularne poslednjih godina.

Rolo zavese su izrađene od antistatičkih materijala, zbog kojih su veoma lake za održavanje, što je jedna velika prednost kada birate zavese za vaš dom ili poslovni prostor. Antistatik materijali ne skupljaju prašinu i ne upijaju mirise, što znači da su ovi modeli pored lepote dobri za vaše zdravlje. Možete birati između cvetnih, jednobojnih, sa nekom teksturom ili dečijih, u zavisnosti koji prostor želite da upotpunite sa njima. Pogodne su za sve vrste prozora, čak i kod onih prozora koji su postavljeni pod određenim uglom. Možete ih staviti i na klizna vrata, prozore, pa čak i na balkonska vrata. Birajte između klasičnog platna, koja će vam omogućiti privatnost, zatim platna koja štite od sunčevih UV zraka, i onih koja onemogućavaju ulazak svetlosti kroz njih.

Birajte kvalitetne materijale i odgovarajuće boje

Prilikom odabira savršene zavese, veliku pažnju obratite na kvalitet materijala. Kvalitetni materijali izgledaju lepše i kompaktnije, a i velika prednost je što će duže izgledati kao novi. Materijale i dezene birajte na osnovu celokupne atmosfere prostorije u kojoj ih postavljate. Svakako, drugačije ćete opremati svoj dom od onog koji ćete možda izdavati, što ne znači da i jedan i drugi ne treba opremiti kvalitetno. Razlika je samo u stilovima koje ćete izabrati, jer vaš dom treba da ima vaš pečat, i da sve u njemu čini da se osećate komforno.

Materijali poput teže svile, daju dozu luksuza, ali njih nikako ne možete prati u mašini već samo na hemijskom čišćenju. Za pranje u mašini, možete izabrati materijale poput mešavine pamuka, svile i satena, ili čisti pamuk koji se slaže uz svaki prostor. Manje prostorije će lepše izgledati ako izaberete neke skladne i neutralnije boje, dok za veće prostore birajte jarke boje, koje će pažnju privlačiti na lep i diskretan način. Možete izabrati boju zavesa prema boji zidova, kako bi se stopile sa prostorom, ili možda nekoliko nijansi tamnije da bi ipak bile zapažene, a prostoru dale dodatan šarm.

Dužina kao veoma bitna stavka za izgled enterijera

Dužina drapera i zavesa zavisi od više faktora, da li je u pitanju prozor ili balkonska vrata, da li se ispod prozora nalazi radijator i slično. Ako želite duge, koje dopiru do poda, možete ih ostaviti da dodiruju pod ili ih skratiti da za svega centimetar ne dodirnu pod. Kraće varijante mogu ići do ivice prozora ili do radijatora, ako on postoji. Veliku popularnost u poslednje vreme imaju zavese koje se u maloj meri vuku po podu, jer na taj način prostor čine elegantnijim i lepšim.

Kada naručujete određeni model, uvek uzmite duplu širinu, jer će na taj način ona biti popunjenija i bogatija, a i lepše će izgledati kada se stavi na prozore. Duplo nabrane sa širokom trakom pri vrhu, izgledaju veoma lepo od bilo kog materijala. U poslednje vreme, bela je veoma popularna, jer se uklapa u svaki enterijer a deluje glamurozno i svedeno u isto vreme. Sa strane možete ubaciti drapere u nekoj jačoj boji, i na taj način dobiti zaista prelep detalj u vašem prostoru.