Da li ste ikad razmišljali o skrivanju u sobi?

Ne postoji ništa lepše od doma u kojem se osećate sigurno i komforno. Ali, kada postoje i  “druge oči”, potrebno je pronaći mesto u koje se može pobeći. Zašto onda ne napraviti nešto u svom domu koje će Vam omogućiti da uradite upravo to? Možda je pravo vreme da se ugradi skriveni prostor unutar Vašeg skromnog doma.

Skriveni prostor se može postaviti bilo gde u Vašem domu, iza police sa knjigama, ispod stepenica ili iza zida.  Najbolje od svega je to što ga možete pretvoriti u štagod poželite. Ispred svake “skrivene sobe” nalaze se i “skrivena vrata”. Na prvi pogled, pomislili bi ste da nema ništa pri vrhu police, ali ako se popnete na merdevine, dobićete mali skriveni prostor – pravu idilu i kutak za sve ljubitelje knjiga.

Skrivena prostorija na vrhu police
Slika 2 – Skrivena prostorija na vrhu police

Ova prostorija izgleda sasvim obično i klasično. Međutim, policama sa knjigama je više od toga! Ona tvara svet nove prostorije.

“Skrivena” vrata

Praktično, skrivena vrata imitiraju, odnosno, “oponašaju” mesto gde su “smeštena”. To znači da se kamufliraju u sredinu i okruženje, postajuće tako u potpunosti neprimetna, a pri tome, ne gubeći svoju primarnu funkciju.

Polica sa knjigama
Slika 3 – Polica sa knjigama

Ukoliko se osećate napeto, razmslite o izgradnji prostorije koja će Vam služiti za puštanje od svakodnevnih obaveza. Vešto skriveni od haosa napolju, kriveni prostor sa adekvatnim vratima biće idealno okruženje za dobijanje mira i tišine.

Specijalne kolekcije

Ukoliko ste vlasnik zavidne kolekcije antikvarnih stvari m skupocenih predmeta i slično, onda je soba sa skrivenim vratima pravo rešenje za njihovo čuvanje.

Urbani prostori

Stanovi u gradovima retko imaju dovoljno prostora za sve što želite. Skrvena prostorija za igru je savršeno rešenje.

Polica sa igračkama iza koje se krije još jedno carstvo
Slika 4 – Polica sa igračkama iza koje se krije još jedno carstvo

Učinite Vaš prostor, a samim tim i Vaš život interesantnijim i nesvakidašnjim. Prostorije sa skrivenim vratima uneće svežinu u ustaljeni životni režim, opustiće Vas I