Zakrivljlena vrata prostorija u vašem domu

Unutrašnjost kuća sa zakrivljenim vratima i prolazima podsećaju na futuristički stil 60-tih godina. Glavne karakteristike ovog stila jesu bele i svetle boje, disko elementi, i izgled nalik pećini. Sve što je potrebno da bi ste ukrasili unutrašnjost u takvom stilu, jesu lagane i prozračne palete i kombinacije boja, i puno modernog nameštaja. Zakrivljen otvor vrata dodaće malo futurizma na vaš enterijer.

Ipak, jasno je da zidovi nisu prirodno formirani. Prostorije poseduju futurističku estetiku koja bi se lako mogla koristiti na snimanju serijala „Star Wars“. Dizajn posreduje u dijalogu između sporta i istorije, prošlosti i budućnosti, posude i sadržaja. Zajedno, vizuelno i fizički, iskustvo je definitivno nezaboravno.

Viktorijanski dizajn kuće
Slika 2 – Viktorijanski dizajn kuće

Objekat ispod zemlje

Još jedan primer otvora unutar prostorija, ilustrovan je objektom koji se nalazi 30 metara ispod zemlje. Usred oštre granitne stene, ono što je nekada bilo atomsko sklonište, transformisano je u polu – modernu poslovnu zgradu. Arhitektura skloništa neometano koristi snažno dejstvo na steni, a zatim i na ostalim, manjim delovima i biljakama. Ovo je definitivno jedan od najinteresantnijih primera kreativne ponovne upotrebe prostora koje je ikada viđeno.

Objekat ispod zemlje
Slika 3 – Objekat ispod zemlje

Arhitekta je želeo da tretira kamen kao živi organizam na koji ljudi moraju da se prilagode. Ovo je realizovano delimično obavijanjem kružne kancelarije u staklu, tako da ima vrlo malo vizuelni razlika između kancelarije i stene spolja. U drugim slučajevima, stene su se morale očistiti kako bi se instalirali internet serveri i druga oprema. Dug tunel dozvoljava dnevnoj svetlosti da prodre unutar objekta. Na kraju, gomila biljaka i grmlja ne samo da poboljšavaju kvalitet vazduha, već i pomažu da se zaposleni osećaju manje klaustrofobično dok rade ispod zemlje.

Tuš kabine

Uglavnom su zakrivljena vrata najprisutnija u kupatilima, tj. kod tuš kabina. Ovakvim oblikom zauzimaju malo prostora u odveć maloj prostoriji.

Futurističke tuš kabine
Slika 4 – Futurističke tuš kabine

Klizna vrata

Čiste linije visokog sjaja drveta ili aluminijuma, kliznim vratima daće linearan osećaj modernog ili savremenog dizajna u dnevnoj i spavaćoj sobi. Ona omogućavaju dodatno osvetljenje u polumraku u prostoru i pružaju stanarima opuštajući pogledo na otvorenom.