Klizna vrata kao idealno rešenje za prividni mir

Već neko vreme se vodim mišlju da fizički razdvojim kuhinju od dnevnog boravka. Lepo je sve to bilo dok nisu došla deca, sada je nemoguće bilo šta uraditi, a da jednom nogom ne stojim na pločicama, a drugom u nekoj od fioka da neko ne bi zatvorio prste.

I nije samo to razlog ove odluke u najavi, već i činjenica da dolazi zima, sve manje će biti otvoreni svi prozori u stanu, pa sve što se skuva ostavljaće mirise duže nego što bih to želela. Malo sam se raspitala i svi nude klizna vrata kao idealno rešenje za ovo što mi je potrebno. I to su mi, za ovu namenu, preporučili baš PVC stolariju. Evo zašto. S obzirom da kao i sva PVC stolarija poseduju osobine da izuzetno dobro termički i zvučno izoluju prostoriju gde su montirana, PVC klizna vrata predstavljaju izvanredno rešenje gde je nemoguće zbog manjka prostora ugraditi standardna vrata.

Moderna PVC klizna vrata u enterijeru

Izrađuju se kao jednokrilna i dvokrilna vrata, u dimenzijama i funkcionalnoj izvedbi prema zahtevu kupca. A izbor je zaista velik. Klizna vrata sa PVC panelima odlično su rešenje kada funkcionalne potrebe zahtevaju da se osim termičke i zvučne izolacije postigne i vizuelno razdvajanje delova prostorije ili prostorije od spoljašnjosti. Baš ono što sam tražila. I na kraju krajeva, PVC kao materijal za izradu stolarije, kada se poredi sa drugim materijalima od kojeg se stolarija izrađuje, ima osobine koje ga najčešće stave na prvo mesto kao najisplativije i najfunkcionalnije rešenje.

Moderna PVC klizna balkonska vrata

Ovakva stolarija, osim što ispunjava individualne estetske i funkcionalne zahteve nas kupaca, ona je i neuporedivo postojanija i dugotrajnija u odnosu na sve ostale materijale od kojih se stolarija pravi. Osim toga, zbog svojih idealno glatkih površina, PVC stolarija je krajnje laka za održavanje. Neću vam reći, ali slobodno čitajte između redova, ovo poslednje je bilo kamen spoticanja da baš ova vrsta kliznih vrata budu idealno rešenje za mene.

Piše: Mirjana Makarin Plavšić

Prethodni tekstGrupacija Hörmann sa svojim proizvodima danas je lider na građevinskom tržištu
Sledeći tekstSklapajuća sobna vrata čije krilo zauzima upola manje površine