Najavljen 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

Na konferenciji za medije na kojoj je Najavljen 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, prisutnima su se obratili predstavnik generalnog sponzora „Wienerberger Srbija“ – Nikola Isakov, predstavnik ambasade Holandije – Koen van Ginneken, ispred Beogradskog sajma – Dejana Cahun, koordinator projekta i Zoran Đajić koji je najavio 12. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije STONEEXPO SERBIA.

Nakon prisećanja da je pre tačno tri godine na današnji dan završen poslednji održani sajam građevinarstva, Dejana Cahun najavila je šta sve očekuje posetioce i publiku posle trogodišnje pauze. Oplemenjen novostima i inovacijama, poput upotrebe novih materijala, noviteta koje nismo videli nekoliko godina, napretkom u oblasti opeke, krovnih pokrivača i kamena, Sajam građevinarstva biće izuzetno bogat i atraktivan.

Dejana Cahun
Foto: Dejana Cahun

Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope –
46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, biće održan od 27. do 30. aprila 2022. godine, u halama i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Novi projekat, od velike važnosti za gradove i sve zahtevnije konzumente građevinskih usluga je prisustvo zelenila i biljna dekoracija u građevinarstvu. U tom smislu, posebno zanimljiv biće linijski park u hali 1, sa modelima zelenih zidova i krovova. Kompanija „Vita Verde“ je partner u ovom segmentu manifestacije i najavljena je saradnja u većem obimu u budućnosti.

Takođe, noviteti u oblasti dizajna keramike i porcelana, kao i podnih i zidnih obloga biće posebno zanimljivi za posetioce. Tradicionalno, biće mnogo građevinske mehanizacije, eminentnih izlagača, mašina za rudarstvo i rudarsku industriju i liftova.

Zoran Đajić ispred Sajma kamena „Stoneexpo“ istakao je odličnu saradnju sa Beogradskim sajmom po dvanaesti put. Izlagači iz oblasti obrade kamena su veoma zadovoljni zbog povratka nakon nekoliko godina pauze. Svake godine paralelno sa izložbenim delom održavaju kolonije, gde se posetioci upoznaju i prave umetnička dela od kamena.

Zoran Đajić
Foto: Zoran Đajić

Izložba „Svetlost u kamenu“ održaće se ove godine, u okviru manifestacije STONEEXPO.

Predstavnik generalnog sponzora Wienerberger Srbija – Nikola Isakov, regionalni marketinški ekspert, istakao je zadovoljstvo zbog sponzorstva i partnerstva sa respektabilnom manifestacijom poput Sajma građevinarstva, uz najavu da će se truditi da pomere granice izlaganja na impresivnom štandu u hali 2A.

Nikola Isakov
Foto: Nikola Isakov

Pod sloganom „We are Winner“ predstaviće pregršt sistema za modernu gradnju, najkvalitetnijih na tržištu Evrope. Posetioci će tokom četiri dana imati prilike da uživaju u odličnoj sajamskoj atmosferi, kao i da se bliže upoznaju sa sistemima za uređenje dvorišta (behaton i ploče za popločavanje – Semmelrock), inovativnim sistemima zidanja bez maltera (termo blokove vrhunskih izolacionih sredstava – Porotherm), sistemima cevi, grejanja, hlađenja i regulacije voda (plastične i keramičke cevi Pipelife), fasadnim sistemima klinker kvaliteta (fasadne listele i cigle – Terca), krovnim sistemima (glineni crep vrhunskog kvaliteta kao i sistemska oprema za krov – Tondach), kao i Tondach krovnim prozorima izuzetnih karakteristika.

Kao ekološki osvešćena kompanija prikazaće proizvode po ekološkim standardima.

Holandija je vodeća država u domenu pejzažne arhitekture, pa se medijima obratio i Koen van Ginneken, savetnik za poljoprivredu u ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu.

Koen van Ginneken
Foto: Koen van Ginneken

Parkovi i zelenilo su veoma važan segment urbanog života i gradskih prostora. Kvalitet života u gradovima i zdravije okruženje preduslov su dalje urbanizacije, pa se mora imati na umu da su zeleni prostori u gradovima neophodni u očuvanju biodiverziteta, očuvanju vazduha i voda, smanjenju buke…

U srpskim gradovima predviđeno je, na lokalnom nivou, da do 2025. godine do četvrtine urbanog prostora čini zelenilo.

Partnerstvo „Zeleni gradovi Srbije“ je projekat u kome sedam kompanija iz Holandije pomaže znanjem iz oblasti pejzažne arhitekture partnerima iz Srbije. Učesnici projekta zahvalni su Sajmu građevinarstva na mogućnosti da predstave i promovišu „ozelenjavanje“ gradova kao integralni deo građevinarstva.

Svim učesnicima i poslovnim posetiocima 46. Sajma građevinarstva na raspolaganju će biti B2B poslovni portal, koji je sa ciljem umrežavanja uspešno implementiran poslednjih godina na najvećim manifestacijama Beogradskog sajma.

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd
Tel: 011/2655-248, 2655-301, 2655-621
Fax: 011/2655-219
E-mail: seebbe@sajam.rs
Web: www.seebbe.com

Prethodni tekstUspešno završena konferencija ”SFERA 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”
Sledeći tekstSnaga vode Vama na usluzi!