Industrija rolo zavesa odgovorila je na zahteve zaštite od sunca

Značajan detalj u opremanju enterijera kome se u poslednje vreme poklanja sve više pažnje jesu kvalitetne i atraktivno dizajnirane zavese. Izboru zavesa pristupa se ozbiljno jer to nije prosta zaštita od sunčeve svetlosti. Zavese su ukras u enterijeru i odraz ličnih stavova vlasnika stana, utiču na karakter prostora i opšti utisak stanovnika i gostiju.

Upotreba stakla u gradnji je povećana. Novo energetsko efikasno zastakljivanje sa većim stepenom vidljivosti sve je više u upotrebi. Industrija rolo zavesa odgovorila je na zahteve zaštite od sunca nudeći prozračne zavese koje omogućuju zaštitu od sunca, a istovremeno i dovoljan nivo svetlosti unutar prostorije. Zavese su napravljene od poliesterskih vlakana i imaju veću solarnu prozračnost nego klasične zavese.

Proizvođači venecijanera i trakastih zavesa nude mehanički formirane trake i žaluzine kao alternativu zavesama.

Kompanija ING.AL pored aluminijumske stolarije u ponudi ima i rolo zavese.

SISTEM MG I

SISTEM MG I

Namenjen je za slobodno viseće rolo zavese montirane na krilo prozora sa unutrašnje strane. Sistem sadrži dve vrste mehanizama prilagođene za cev Φ17mm.

To je vrlo jednostavan, praktičan i pouzdan sistem, obogaćen elementima za razne načine montaže – pomoću vešalica, dvostrano lepljive trake ili vijaka. Sistem je kompatibilan sa sistemom MG II i daje mogućnost izrade rolo zavese do 300cm.

 • Maksimalna širina: 160cm
 • Maksimalna visina: 250cm
 • Boje: bela, braon, siva
Sistem MG I – KASETA

Sistem MG I – KASETA je dopuna sistema Mini sa kasetom koja se lako ugrađuje na nove ili na već postojeće rolo zavese Mini.

Kaseta estetski pokriva osovinu sa platnom, omogućava lakše održavanje kao i ugradnju vođica.

 • Maksimalna širina: 160cm
 • Maksimalna visina: 250cm
 • Boje: bela, braon, siva
Sistem MG II

Sistem MG II je namenjen je za slobodno viseće rolo zavese sa osovinom Φ24 do Φ28mm, a montira se na zid ili na plafon.

Koristi mehanizam velike sile zaustavljanja sa pogonom na lanac tipa t – 6. Držači daju mogućnost montaže u svakoj ravni sa horizontalnom i vertikalnom regulacijom. Korišćenjem prelazne čaure 24 / 28 mehanizam može koristiti cev Φ28. Sistem MG II je kompatibilan sa sistemom MINI zahvaljujući vrlo praktičnom načinu montiranja rolo zavese na držač.

Tkanina rolo zavesa je od 100% PES, debljine 0,3mm sa težinom 210g/m2 i atestiranom UV stabilnošću. Širina platna je 200cm, a Dan – Noć ima širinu od 260cm.
 • Maksimalna širina: 250cm
 • Maksimalna visina: 300cm
Sistem MGS

Sistem MG-S je dizajniran za viseće rolo zavese, montirane na većim potezima prozorskih otvora ili vrata.

Mehanizam sistema karakteriše povećani rolo valjak koji omogućava da rolo zavese budu napravljene od teških tkanina. Pored toga, rolo valjak mehanizma ima integrisanu ogrlicu, koja štiti pogon rolo valjka, a istovremeno štiti bočne strane prilikom spuštanja tkanine. Držači mehanizma omogućavaju korišćenje jedne nove komponente – pomoćne šine koje očvršćavaju strukturu i omogućavaju da se zavese pričvrste za plafon ili zid pomoću specijalnih klipova. Posebna prednost sistema Ingal MGS je mogućnost korišćenja dodatnog Dan i Noć profila i dekorativnog pokrivnog profila. Za svaku verziju roletni MG-S je moguće koristiti pomoćni konektor nosećih šina, što omogućava sastavljanje čak nekoliko valjaka zadržavajući minimalno rastojanje između susednih tkanina.

 • Boje: bela
 • Montaža: zid / plafon
 • Maksimalna širina: do 280 cm

Sistem MG I – Zebra je najnoviji predlog zavesa sa korišćenjem mehanizma MINI.

Zahvaljujući primeni novih komponenata i profila moguće je koristiti moderan dizajn tkanina sa vodoravnim prugama. Zavesa od tkanine tipa Dan – Noć savršeno se uklapa u moderne enterijere, a zahvaljujući svom dizajnu i konstrukciji omogućava pokrivanje velikih prozorskih otvora.

 

 

www.ingal.rs

ING.AL Aluminium engineering
tel.: +381(0)34 304 315
fax: +381(0)34 304 316
mob: +381(0)60 302 41 50
email: jocaingal@yahoo.com
web sajt: www.ingal.rs