Kompanija Kristal d.o.o. obeležila 30 godina uspešnog poslovanja

Proteklog vikenda, kompanija Kristal d.o.o. iz Viteza obeležila je trideset godina uspešnog poslovanja, uz prisustvo više od dve stotine zaposlenih i tri stotine poslovnih partnera i prijatelja. Ovaj renomirani brend, poznat po vrhunskom kvalitetu, jedan je od vodećih prerađivača stakla u regionu te jedini proizvođač brodskih stakala u Bosni i Hercegovini. U proteklih trideset godina, Kristal d.o.o. prodao je dvadeset miliona kvadratnih metara stakla, što bi bilo dovoljno za ostakljivanje šesnaest hiljada fudbalskih terena. Poslovni uspeh kompanija pripisuje svojoj filozofiji koja spaja porodične vrednosti s visokim standardima poslovanja, uz naglasak na kvalitet, savremenu tehnologiju i, pre svega, ljude.

„Naša priča započela je pre trideset godina s vizijom mog oca Nikole da stvori BiH kompaniju koja će zadovoljiti evropske standarde. Danas, s ponosom možemo reći da smo ostvarili tu viziju zahvaljujući sjajnim ljudima koji su s nama petnaest, pa i dvadeset godina,“ izjavila je Matea Franjić, izvršna direktorica Kristal d.o.o.

„Za postizanje poslovnog uspeha potrebni su vrhunski proizvodi, najnovija tehnologija i poseban odnos s kupcima. Kristal, prema rečima naših klijenata, poseduje sve te kvalitete!“ dodala je Matea, najavljujući uvođenje nove organizacione strukture koja će podržati dalji održivi rast i razvoj kompanije.

Matea Franjić, izvršna direktorica Kristal d.o.o.
Matea Franjić, izvršna direktorica Kristal d.o.o.

Kristal d.o.o. nudi vrhunske, savremene staklene proizvode, a kako bi osigurali vrhunski kvalitet, pokrenuli su sopstvenu laboratoriju za analizu kvaliteta proizvoda i sirovina. Osim što su jedini proizvođači brodskih stakala u BiH, u ponudi imaju građevinska stakla, stakla za fasade, ograde, kuhinje i kupatila, sve u skladu s najnovijim dizajnerskim trendovima. Stakla iz Kristala ukrašavaju objekte širom sveta – od BiH i regije, preko Evrope, Afrike, Amerike i Azije, pa sve do Australije.

Od 2003. godine, Kristal d.o.o. ima uspostavljen i sertifikovan sistem upravljanja kvalitetom i okolinom prema međunarodnim normama ISO 9001 i ISO 14001. Brojni sertifikati i potvrde renomiranih sertifikaionih kuća dodatno svedoče o kvalitetu njihovih proizvoda i spremnosti proizvodnih kapaciteta da odgovore na različite tržišne izazove i tehnološke zahteve.

Kompanija Kristal trenutno zapošljava 209 radnika, dok kompanija Kristal transport, koja ove godine slavi deset godina postojanja, zapošljava dodatnih 17 radnika.

„Želim posebno da se zahvalim svim zaposlenima, poslovnim partnerima i klijentima, kojih je preko hiljadu, što su s nama bili kroz uspone i izazove te što su deo našeg uspeha! S takvim ljudima spremni smo za sve inovacije i nove poslovne poduhvate,“ zaključila je Matea Franjić.

„Za ovih 30 godina uspeli smo ono što smo hteli, postavili smo generacijsku strategiju za preradu i obradu stakla u BiH prema evropskom načinu rada. Na tržištu zapadnog Balkana BiH je zemlja koja nije odmah bila prepoznata, ali sa našim dobavljačima, proizvođačima repromaterijala, mašina i kupcima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, uspeli smo da plasiramo proizvod jednakog kvaliteta i da pariramo proizvođačima iz Evropske Unije. U ovoj regionu, što nas se tiče, svi zajedno ćemo biti jednako pravni u Evropi i zajedno sa vama spremni smo za, ne samo Evropu, već i za preko okeansku plovidbu. Veliko hvala na zajedničkom uspehu!,“ izjavio je Nikola Franjić, osnivač Kristal-a.

Nikola Franjić, osnivač Kristal-a.
Nikola Franjić, osnivač Kristal-a.