Koje zavese da odaberem za poslovni prostor?

Kratke zavese za dnevnu sobu

Ako ste u nedoumici koje zavese da odaberete za poslovni prostor, na pravom ste mestu! U daljem tekstu možete da pročitate korisne savete koji će vam olakšati odluku.

S razlogom na tronu kao neizostavan detalj svakog, pa tako i poslovnog prostora, svakako su zavese. One ne predstvaljaju samo dekorativan momenat, koji će vašem prostoru dati ličan ton i prepoznatljivu notu, već će vam biti veoma korisne u nameri da se zaštitite od sunčeve svetlosti.

Jasno je da biste boju i dezen zavesa trebali da uklopite sa ostatkom enterijera – ukoliko niste vični dekoraciji, posavetujte se sa dizajnerom oko izbora, ali ako imate smisla ovo su stvari na koje treba da obratite pažnju kako biste bili sam svoj majstor i došli do savršenog rezultata.

Metražne zavese su najpopularnije za stambene prostorije – naš savet je da ih u ovom slučaju zaobiđete, dok su rolo zavese, zastupljene u gotovo svim poslovnim prostorijama, ono na šta treba da se fokusirate.

Dizajneri se često sreću sa pitanjem: Koje zavese da odaberem?

A za rolo zavese opredeljuju iz više razloga:

  • Kvalitetni aluminijumski mehanizam doprinosi odličnoj funkcionalnosti – u zavisnosti od toga kakvu atmosferu želite, rolo zavese možete podići ili spustiti pomoću lančića ili daljinca;
  • Napravljene su od materijala koji ne zadržavaju neprijatne mirise duvana ili hrane – što je posebno važno za ugostiteljske objekte;
  • Štite od sunčevih zraka – a i same su UV otporne i neće izbledeti vremenom, a osim toga omogućavaju i da zamračite prostoriju;
  • Zbog prijatnog ambijenta koji stvaraju bićete u mogućnosti da neometano razgovarate i/ili održavate sastanke.
Tier enterijeri panel zavese
Rolo zavese

Kada je reč o boji, najpopularnije je belo platno jer ono, prema navodima psihologa, implicira profesionalizam i pozitivan ishod.

Ako niste ljubitelj rolo zavesa, druga opcija mogu biti zebra zavese koje sve više ulaze u upotrebu jer su:

  • Lake za funkcionisanje;
  • Antibakterijske;
  • Napravljene od prugastih materijala dostupnih u svim bojama – dakle, mogu se uklopiti u svaki dizajn;
  • Prugice se mogu preklopiti, stoga zavese propuštaju ili neutrališu sunčevu svetlost.
ING.AL - zaštita od sunca
ING.AL – zaštita od sunca

Verujemo da ste već bili svesni da su zavese detalj koji je nezamenljiv u svakom, pa tako i poslovnom prostoru, a nadamo se da smo vam ovim kratkim savetima skrenuli pažnju na ono što je važno da znate prilikom izbora kako biste dobili rezultat koji očekujete. Ako ste imali nedoumice do sada, nadam se da ste sada pronašli odgovor na pitanje: Koje zavese da odaberem za poslovni prostor?

Kakve zavese su vaš izbor i da li ste razmotrili mogućnost da imate obe opcije koje ćete moći s vremena na vreme da menjate kako biste uvek imali osećaj dimanične i inovativne atmosfere?

Prethodni tekstU igru je ušao i PVC
Sledeći tekstKlizna vrata – Inovacije za maksimalni komfor korišćenja