Ugradnja PVC prozora (VIDEO)

Izrada, proizvodnja i ugradnja PVC prozora i spoljašnjih vrata su danas dostigli visok nivo.

VIDEO procesa demontaže stare i montaže nove PVC stolarije

Kako bi se osiguralo da se taj nivo primenjuje u svim fazama, odnosno da se kvalitetni proizvodi adekvatno i ugrade, neophodno je postaviti standarde i za samu ugradnju. RAL vodič za ugradnju detaljno daje upute na ovom polju, kako bi se osigurao i zadržao nemački kvalitet. Pravilno i profesionalno dihtovanje, izolacija i pričvršćivanje prozora i spoljašnjih vrata, neizostavni su deo tog procesa.

Znamo da stolarija nije samo dekorativni element, već istovremeno važna komponenta sistema energetske efikasnosti objekta koja donosi uštedu.

Njen osnovni instrument štednje su termoizolacione komore, odnosno pregradne šupljine, kroz koje cirkuliše vazduh. Sistem komora funkcioniše tako da što ih je više utoliko je izolacija bolja, jer to znači da stolarija ima veći broj vazdušnih barijera koje zimi zadržavaju toplotu u objektu, a leti sprečavaju zagrevanje prostora koji je prethodno rashladio klima-uređaj.

Pored profila, veliku stavku u energetskoj efikasnosti imaju i stakla koja se ugrađuju u profile. Danas je velika pažnja posvećena proizvodnji dvostrukih i trostrukih termopan stakala, gde je prostor između samih stakala ispunjen vazduhom ili nekim plemenitim gasom. Takva stakla, zajedno sa profilom i PVC okovima, pružaju veliku toplotnu izolaciju i energetsku efikasnost samog PVC prozora.

RAL vodič – ugradnja PVC prozora – u osnovi je sastavio ift Rosenheim – Institut za tehnologiju prozora Rosenhajm, a preveden je sa nemačkog na engleski i brojne druge jezike.

Ostatak teksta možete pročitati na LINK-u