Benefiti duple glazure prozora

Danas su prozori odlučujući faktor kada je u pitanju udobnost zgrade. PVC prozorski sistemi su postali popularni zbog svog dugog radnogi veka i jednostavnog održavanja.

Lepota & Dizajn

PVC prozorski sistemi nude najrazličitije stilove i dizajn. Tehničkih ograničenja iz prošlosti su prevaziđena i današnji PVC prozori i vrata se mogu postaviti na bilo kojoj vrsti imovine, od stambenih kuća i stanova, do komercijalnih objekata kao što su hoteli, bolnice i moderni poslovni blokovi. Zahvaljujući njihovoj raznovrsnosti, PVC prozori i vrata zadovoljavaju svačiji ukus i pokazali su se kao najbolji materijali čak i kada je u  pitanju restauraciju istorijskih zgrada.

PVC prozori su idealni za ugradnju na zgradama blizu mora
Sika 2 – PVC prozori su idealni za ugradnju na zgradama blizu mora

Više nego bilo koji drugi građevinski materijal, PVC prozori i vrata imaju odlične osobine materijala i zadržavaju ih nakon mnogo godina upotrebe. Oni se ne menjaju pod ekstremnim temperaturama i vremenskim uslovima. Ne pokazuju negativne efekte izazvane jakom kišom, snegom, jakim suncem ili smogom. Oni ne trule, ne korodiraju niti se deformišu, čak i nakon mnogo godina ostaju atraktivni i savršeno čvrsti.

Otpor prema vetru

PVC prozori i vrata su idealni za ugradnju na zgradama blizu mora, koje su izložene jakim udarima vetrova, jakoj kiši i slanom vazduhu. PVC sistemi prozora i vrata se uspešno koriste u bazenima, morskim i okeanskim okruženjima bez nanošenja štete prilikom izvođenja.

PVC sistemi prozora se uspešno koriste u morskim i okeanskim okruženjima
Slika 3 – PVC sistemi prozora se uspešno koriste u morskim i okeanskim okruženjima

Efikasnost termoizolacije

PVC prozori doprinose ugodnoj i prijatnoj atmosferi vašeg doma. Ovi profili sprečavaju stvaranje toplotnih mostova, tako da su performanse toplotne izolacije prozora izuzetno dobre.

Zastakljivanje je od izuzetnog značaja za dobru termoizolaciju, a takođe, i doprinosi značajnoj uštedi energije. PVC sistemi prozora i vrata eliminišu probleme nastale vodenom kondenzacijom na prozorskim oknima u unutrašnjosti kuće.

Otpornost na požar

Za razliku od drvenih prozora, PVC delovi ne podržavaju sagorevanje, samogasivi su. Ovo svojstvo sprečava širenje požara. PVC profili su efikasno sredstvo za preventivnu zaštitu od požara.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, PVC prozori i vrata praktično trajui zauvek. Iz tog razloga, oni su odlična investicija za vaš dom, jer ne uključuju buduće troškove održavanja. Osim toga, u kombinaciji sa modernim termoizolacionim staklom, prozorski profili će pomoći da se postigne održivi efekat uštede energije.