Koliko je važna kvalitetna stolarija kada kupujete novi stan?

Kupovina stana je na skali stresa jedan od najemotivnijih i najstresnijih događaja u životu. Pa nije ni čudo budući da tim činom rešavate jednu veoma važnu stavku u svom životu. Pored rasporeda prostorija, kvadrature, postojanja terase, lokacije, pitanje stolarije je više nego važan detalj. Iako se možda u odnosu na druge navedene karakteristike, ne čini tako, stolarija je izuzetno važno pitanje. Pitanje koje rešava trećinu odliva energije i troškova iz stana. Upravo iz tog razloga, svaka nova zgrada, opremljena je kvalitetnom PVC ili aluminijum stolarijom.

PVC stolarija savršen odnos cene i kvaliteta

Ukoliko je u stanu, koji nameravate da kupite, ugrađena PVC stolarija, računajte da ste na dobrom putu energetske efikasnosti. PVC stolarija je odlično, moderno rešenje koje pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju, lako se održava, pruža dugoročno korišćenje, lako se uklapa u enterijer, a ukoliko se ukaže potreba može se praviti prema tačno utvrđenim merama.

Savremena PVC stolarija je uznapredovala, pa je danas možemo naći u različitim oblicima, bojama sa velikim staklenim panelima i visokom sigurnosnom funkcijom.

Kako na tržištu postoji veliki izbor PVC stolarije, jasno je da se ona razlikuje po svom kvalitetu. Pitate se kako da znate da li je neki PVC prozor dobar? Pitajte ko je proizvođač, da li ima sertifikat, kolika je garancija, koja vrsta stakla je u pitanju, brend okova i sl. Stolarija je kompleksan proizvod, gde su jednako važni i PVC profil i staklo i okovi, ali i kvalitet ugradnje. Stoga kada u budućem stanu dobijete informaciju da je profil nemačkog proizvođača Gealan, troslojnog izolacionog stakla, da je ugradnju vršio LINKline , budite sigurni da će vas takva stolarija služiti decenijama.

Aluminijum stolarija moderan stil života

I pre nego što uđete u vaš budući stan, biće vam jasno da se radi o aluminijum stolariji. Savršen izgled, moderan dizajn, elegantan profil, velike staklene površine, samo su neke od osnovnih karakteristika aluminijum stolarije. Ukoliko je budete imali u budućem stanu, budite sigurni da ćete u lepoti pogleda uživati dugi niz godina.

I ne samo to. Pored odličnog izgleda, aluminijum stolarija je laka za održavanje, odličan je toplotni i zvučni izolator, tako da su komfor življenja i ušteda energije na visokom nivou. Sa druge strane, pored svih benefita za korisnika, aluminijum stolarija je ekološki proizvod, koji ne samo da ne uništava prirodu, doprinosi manjoj potrošnji energenata i održivom razvoju.

Ne zaboravite

Ako kupujete stan u kome je neophodno promeniti stolariju, vodite se navedenim karakteristikama obe vrste stolarije. PVC stolarija je odlično rešenje na duge staze po povoljnijoj ceni. Aluminijum stolarija je stolarija modernog doba. Dizajn, elegancija i dugoročno korišćenje su osobine na koje retko ko može ostati imun. Ukoliko ste više ljubitelj tradicionalnih nota, tu su aluminijum-drvo i drvo aluminijum stolarija, koje će zadovoljiti i estetske i funkcionalne i emotivne potrebe korisnika.

Pored izbora vrste stolarije, ključna stvar je staklo koje ona ima. Visoko izolaciona stakla pružaju komforan i udoban život, manje troškove i zdraviju sredinu. Ništa manje važnu ulogu imaju okovi, od čijeg kvaliteta zavisi funkcionalnost, bezbednost i dužina trajanja. Džaba su su svi visoko izolacioni parametri stakla i profila, ukoliko su okovi slabi, zatvaranje i otvaranje nepravilno, dihtunzi loši. Od takve stolarije će biti više troška nego koristi. Znači, birajte kvalitetne okove.

Takođe veoma važna stvar kod izbora stolarije jeste i izbor profesionalne ugradnje, odnosno umesto da vam stolariju ugrađuje komšija ili kum, birajte profesionalce kojima je to posao. Jedni takvi profesionalci su i LINKline. Pa, ukoliko ste za promene, krenite od stolarije i budite u kontaktu sa pravim ljudima, profesionalcima, jer oni znaju kako se to najbolje radi.