Izjednačavanje pritiska u IZO staklenoj jedinici: Digitalni alat koji će osigurati veću sigurnost u procesu planiranja

SWISSPACER je unapredio svoje usluge za SWISSPACER Air

SWISSSPACER, švajcarski specijalista za distancere proširuje svoju paletu usluga sa CALUWIN-om. Koristeći oproban i testiran online alat, proizvođači IZO stakla i prozora i vrata sada vrlo lako mogu da provere da li implementacija SWISSPACER Air distancera može da postigne izjednačenje pritiska koji je potreban kako bi se izbegla oštećenja izazvana klimatskim uticajima – potpuno prilagođeno specifičnim IZO staklima u različitim klimatskim zonama i velikim vremenskim razlikama prilikom transporta.

CALUWINOvaj digitalin alat, takođe, može da Vam potvrdi da li će planirana staklena jedinica dostići životni vek preko 15 godina koje zahteva standard DIN EN 1279-2 (“Glass in building”). “Proizvođači stakla i stolarije mogu da dobiju svoju studiju izvodljivosti uz pomoć našeg online alata,” Rutger van Eijk, Prodajni Direktor za Evropu u kompaniji SWISSPACER, objašnjava prednosti alata i nastavlja “Ukoliko nije moguće implementirati SWISSPACER Air kako bi se izjednačio pritisak, alternativa će biti predložena. Tako da, u tom slučaju, u mogućnosti smo da zajedno sa svojim kupcem pronađemo rešenje.”

Online alat je vrlo jednostavan za upotrebu. Program prikazuje potrebne parametre na ekranu za selekciju. Oni uključiju vrstu i premaz stakla, duplo iili trostruko zastakljenje, veličinu otvora i dimenzije jedinice. Dok se radi proračun, aplikacija uzima u obzir i maksimalnu razliku u visini između lokacije proizvodnje i instalacije u zadatoj klimatskoj zoni.

“Zahvaljujući novom alatu, proizvođači izolacionog stakla i stolarije više ne moraju da se oslanjaju na sistem probe-i-greške da bi došli do sigurnog rešenja. Sada imaju mogućnost bezbedne kalkulacije i planiranja procesa izrade,” Eijk sumira najveću prednost CALUWIN alata.

Kalkulacija je zasnovana na trenutnim regulativama kao što je to TRLV (Technical Rules for the Use of Glazing on Linear Supports), prEN 16612:2017, DIN EN 673 za određivanje temperature u otvoru između stakala i DIN EN 1279-2 za proračun očekivanog životnog veka proizvoda.

CALUWIN je dostupan online na www.caluwin.com i moguće je preuzeti aplikaciju sa app Stora za Android i iOS uređaje.

Više informacija


www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com