Vodeći Italijanski proizvođač izolacionog stakla Predari Vetri se kladi na Lisec TPA tehnologiju

Predari Vetri SPA, osnovana 1960. godine je porodična firma od tri generacije koja je izrasla u vodećeg proizvođača izolacionog stakla u Italiji. Dok je proizvodnja svih vrsta izolacionih stakala, uključujući i distancere za poboljšanje prolaska toplote njihova osnovna delatnost, njihov portfolio zaokružuje arhitektonska divizija koja proizvodi proizvode po meri od laminiranog i kaljenog stakla. 130 zaposlenih na tri proizvodne lokacije u Mantovi dnevno obrađuje preko 3.000 kvadratnih metara izolacionog stakla i 3.000 kvadratnih metara laminiranog stakla. Snabdevajući velike italijanske proizvođače PVC, drvene i aluminijumske stolarije, ostvarili su promet od 40 miliona evra u 2022. godini.

Strateški pristup

Daniele Predari, generalni direktor Predari Vetri SPA govori o tajni njihovog uspeha: „Ono po čemu se izdvajamo je usluga prema korisnicima. Fokusirani smo na ograničen broj velikih italijanskih proizvođača prozora, a naša fabrika je optimizovana da zadovolji njihove potrebe. Naši veliki proizvodni i logistički kapaciteti omogućavaju nam da ponudimo isporuku „baš na vreme“ koju traže i najzahtevniji kupci. Ova strategija dodaje vrednost našim proizvodima i omogućila nam je da izgradimo veoma jake, lojalne odnose sa našim kupcima.”

Vodeći nekoliko proizvodnih linija u tri smene, gospodin Predari naglašava da vrhunske proizvode pravi dobro obučeno, obrazovano osoblje: „Za mene je osoba, a ne mašina, ono što ima najveću vrednost za kompaniju. Oni su odgovorni za najbolji učinak”. Ovo uverenje se ogleda u ulaganju kompanije u redovnu obuku svojih operatera, ali i u tehnologiju visokog kvaliteta. „Za nas je od suštinskog značaja da imamo tehnološki kontinuitet. Upravljajući mnogim proizvodnim linijama, potrebna nam je uniformnost da bismo upravljali fluktuacijom osoblja i uvek proizvodili proizvode na isti način.”

Daniele Predari
foto: © LiSEC

Istraživanje inovacija: Integracija tehnologije termoplastičnih odstojnika – Distancera

Kao kompanija koja vodi računa o kvalitetu i proizvodi velike količine, Predari Vetri traži dobavljače koji su podjednako fokusirani na njihove zahteve kao i na potrebe svojih kupaca. Njihova saradnja sa LiSEC-om započela je ranih 1980-ih sa linijom za izolaciono staklo, mašinom za savijanje profila i automatskom linijom za sečenje i traje do danas.

Tokom glasstec 2022 sajma, Predari Vetri je odlučio da investira u – liniju za proizvodnju izolacionog stakla LiSEC sa – TPA tehnologijom. Gospodin Predari o razlozima ove odluke: „Uočavamo promenu na italijanskom tržištu u pogledu kupaca i proizvoda. Udeo PVC prozora posebno u stambenoj izgradnji je snažno porastao. Po našem mišljenju, TPA proizvodi su idealni za stambenu izgradnju, koja ne zahteva ni velike dimenzije niti specifično zastakljivanje sa velikom težinom. Velika fleksibilnost u pogledu debljine je još jedna prednost.“

Lisec TPA tehnologija
foto: © LiSEC

Realizovan u dokazanom dizajnu LiSEC mašine sa dugim vekom i niskim nivoom habanja, LiSEC TPA obezbeđuje najviši kvalitet ekstruzije odstojnika sa inteligentnim karakteristikama kao što je sistem merenja protoka na glavi aplikatora. Sistem proverava da li se koristi tačna količina materijala tokom celog procesa. Visoka preciznost tokom procesa nanošenja garantuje konzistentne krajnje proizvode koji tačno odgovaraju proizvodnim specifikacijama. Nakon nanošenja TPA materijala, uređaj za zatvaranje oplemenjuje tačke spajanja kako bi se postigla ne samo nenadmašna nepropusnost staklene jedinice, već i gladak, estetski rezultat. Skladište materijala integrisano u mašinu omogućava veliku brzinu nanošenja i neprekidnu proizvodnju idealnu za velike količine.

Gospodin Predari o tome šta čini LiSEC jedinstvenim partnerom: „Poznajemo LiSEC kao pouzdanu i inovativnu kompaniju sa snažnim timom za istraživanje i razvoj. Velika prednost LiSEC-a je uvek bila mogućnost da testira sisteme u sopstvenoj proizvodnji, pre nego što ih ponudi na tržištu. LiSEC sistemi nam omogućavaju da kreiramo proizvode koji ispunjavaju tehničke i kvalitativne zahteve naših kupaca.”

Gospodin Predari o trenutnim i budućim trendovima: „U ovom trenutku, sektor koji se najbrže razvija jeste stambena izgradnja. Kupci zahtevaju izolaciona stakla sa najboljim vizuelnim kvalitetom, a velikim industrijskim proizvođačima potrebna je potpuna pouzdanost u pogledu vremena isporuke. Naše tržište postaje sve konkurentnije, naši kupci se značajno povećavaju i potrebni su im proizvodi i usluge pogodni za visoko organizovane i produktivne industrijske realnosti. Naš cilj je da kontinuirano unapređujemo kvalitet i efikasnost proizvodnje, kao i da rastemo kao kompanija LiSEC nas može podržati dajući nam najbolje tehničko znanje, pouzdanost u postrojenjima“.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstSL320 – Klizni sistem od Aluminco-a
Sledeći tekstSve ono na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine sigurnosnih vrata
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.