STAKLO: Prirodan izbor za uređenje enterijera

Staklo je u sve većoj primeni u uređenju enterijera i izradi nameštaja, bilo samostalno, u vidu pregradnih zidova, vrata, tuš kabina, ogledala, stolova, kuhinjskih površina, lavaboa, kao zamena za pločice, ili u kombinaciji sa staklom, metalom, kamenom i, naravno, drvetom… Upotreba stakla omogućuje neverovatno efektna i dekorativna rešenja, koja su istovremeno laka za održavanje. Mogućnosti kombinovanja su neograničene! Staklo je moderan materijal koji će, kao i drvo, uvek biti u modi jer daje površinama potpuno novi izgled. Zahvaljujući velikom izboru boja i finalnih obrada staklo se lako uklapa sa elementima od drugih materijala u istoj prostoriji.

U izradi nameštaja traži se, pored već pomenutih dekorativnih karakteristika, i visoka preciznost, pogotovo u slučaju uklapanja staklenih elemenata sa drugim komponentama. Stoga je prva faza, tj. rezanje, veoma bitna. Rezni stolovi proizvo- đača INTERMAC Italija su savršen primer mašine na kojoj se može dostići preciznost i do +/- 0,15mm na 2m dužine. Modeli iz serije GENIUS mogu služiti za rezanje monolitnog i laminiranog stakla, kao samostalne mašine ili u liniji, pri čemu se može postiči kapacitet od 400 do 1500 kvm po smeni, što je jako važno za velike proizvođače nameštaja.

Osim preciznosti, obaveza proizvođača je da obezbedi traženi nivo bezbednosti proizvoda pri upotrebi. Zbog toga su u unutrašnjem uređenju veoma tražena laminirana stakla. Kao što i samo ime kaže, laminirano staklo se sastoji od dva ili više stakala koja se trajno spajaju pomoću transparentne EVA folije. Na ovaj način dobijeno staklo postaje bezbednosno, jer u slučaju loma folija drži staklene fragmente zajedno i smanjuje mogućnost povreda.

Laminirano staklo je odličan izbor za unutrašnje uređenje i zbog svoje dekorativne funkcije: između dva sloja stakla se mogu postaviti različiti inserti, od folija u boji, preko štampanog papira, tekstila, furnira, metalne mrežice, PET štampe pa sve do LED dioda i LCD filma. Peći za laminiranje i EVA folije španskog proizvođača PUJOL S.A. su najpouzdaniji partner za laminiranje, koje je danas u neprekidnom rastu.

Staklo za tuš kabine, Este Team d.o.o. mašine za obradu i proizvodnju stakla
Foto: Este Team d.o.o.

Naravno, u svakoj proizvodnji i obradi stakla, neizostavna mašina je CNC obradni centar, multifunkcionalna mašina koja može da brusi, buši, gravira, fazetira i polira. Za visok kvalitet finalnog proizvoda, bez toga se danas ne može. Mašine iz serije MASTER su lider u visokoj tehnologiji obrade stakla. Može se birati izmedju modela sa 3, 4 ili 5 osa u više različitih dimenzija radne površine.

U slučaju pravolinijskih komada stakla, tu su vertikalne brusilice i fazetirke našeg dugogodišnjeg partnera i dobavljača ADELIO LATTUADA, Italija. Danas Lattuada s ponosom tržištu predstavlja 30 modela brusilica za obradu ravne ivice sa ramom i promenljivim uglom, sa 5 do 16 motora, sa i bez ceriuma za poliranje, od čega u mnogome zavisi kvalitet finalne obrade. Isto važi i za fazetirke čija kompletna gama nudi tehnička rešenja koja mogu da zadovolje sve proizvodne zahteve.

Kada se zahtevaju veliki obimi proizvodnje, najbolje rešenje su BUSETTI linije za četvorostrano brušenje stakla proizvođača INTERMAC, Italija. Kao apsolutni novitet na tržištu, na upravo održanom svetskom sajmu tehnologije za obradu stakla VITRUM u Milanu, predstavljen je patentirani uređaj za izradu stakala obrušenih sa sve četiri strane i sa zaobljenim i poliranim uglovima, što do sada nije bilo moguće, a šta je cela staklarska zajednica dugo iščekivala.

Dekorativna stakla, sito-štampana, emajlirana, farbana sprejem i sl. veoma su tražena u industriji nameštaja jer pored estetske funkcije mogu obezbediti i privatnost u vidu neprozirnosti. Italijanska kompanija CEFLA je pravi izbor za ovu vrstu završnog tretmana stakla. Najnoviji proizvod je digitalni printer visoke rezolucije. Dekorativna stakla decenijama ukrašavaju stambene i radne prostore – inkjet tehnologija danas omogućava boje i efekte koje nije moguće dobiti tradicionalnim tehnologijama.

Pregled tehnologija se ne završava ovde. Ima tu još puno primene drugih vrsta opreme, kao što su peći za savijanje, kalionice, peskirnice… Kompletnu gamu proizvoda, kao i konsultantske i servisne usluge može Vam ponuditi ESTE TEAM doo.

Preduzeće ESTE TEAM d.o.o. je za kratko vreme uspelo da zauzme stabilan položaj na tržištu i to najpre zahvaljujući veoma profesionalnom, iskusnom i dinamičnom osoblju kao i visokom nivou tehničkog poznavanja proizvoda koje nudi tržištu, odličnom poznavanju stranih jezika i efikasnoj organizaciji radnih procesa.9

ESTE TEAM d.o.o. posluje u sektoru opreme za obradu stakla

ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata.

Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inovacijom radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima…

Prodajni program obuhvata mašine vodećih svetskih proizvođača:

  • INTERMAC mašine za obradu stakla, kamena i metala
  • EMMEGI mašine za obradu AL&PVC-a
  • PUJOL peći i EVA folije za laminiranje stakla
  • ADELIO LATTUADA vertikalne brusilice i fazetirke
  • CEFLA emajliranje, sito štampa, digitalni printeri
  • SCV SYSTEM perilice, peskirnice, ekstruderi i linije za izo staklo
  • MOVETRO sistemi za utovar i skladištenje stakla
  • DELTA MAX AUTOMAZIONE sistemi za kontrolu kvaliteta
  • PERFECTSPIL softverska rešenja za upravljanje proizvodnjom
  • DIAMUT dijamantski alati za obradu stakla i kamena

Pored prodaje mašina i opreme gore navedenih proizvođača, važnu poslovnu aktivnost predstavljaju post-prodajne usluge koje ESTE TEAM d.o.o. pruža svojim klijentima.

Prioritet tehničke službe ove kompanije je pružanje brzih i kvalitetnih servisnih usluga kada i gde je to potrebno. Vrše se instalacije novih mašina, obuka operatera za rad na njima kao i servisne intervencije po potrebi.

Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju, a sve to da bi klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti.

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net