Da li su ulazna vrata koja se otvaraju ka spolja loš Feng Shui?

Da li ste znali da se prema feng shui pravilima, ulazna vrata moraju otvarati ka unutra? Ako se vrata vaše kuće otvaraju ka spolja i ne možete ih promeniti, da li to znači da kuća ima loš feng shui? Ako je tako, da li postoje jednostavni saveti za promenu feng shuija?

Prema feng shui pravilima, ulazna vrata su jedan od najbitnijih elemenata. Ona moraju biti optimalno sređena jer uporavo tu sva pozitivna či energija ulazi u vaš dom. Istina je da ulazna vrata koja se otvaraju prema spolja nisu najbolji feng shui ni za dom ni za kancelariju. Međutim, reći da cela kuća ima loš feng shui zbog otvaranja ulaznih vrata prema spolja nije tačno.

Prema feng shuiju kroz ulazna vrata kuća apsorbuje svoju energiju.

Razlog zbog kog se prema feng shui pravilima vrata otvaraju ka unutra je taj da simbolizuje ulazak zdravlja, bogatstva i dobrih prilika u vaš dom. Vrata koja se otvaraju ka spolja (protivpožarna) mogu da utiču na to da troškovi ukućana budu veći od prihoda, to jest da prilike za napredovanje u njihovoj karijeri, zbog položaja ovih vrata, budu blokirane.

Ipak, vaša kuća i dalje može imati odličan feng šhui, a evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da započnete sa stvaranjem dobre energije u kući.

Boja ulaznih vrata - leteće zvezde - Feng Shui sistem

Moguća rešenja

Šta možete učiniti ako imate ulazna vrata koja se otvaraju ka spolja i ne možete ih promeniti? Morate se usredsrediti na tri važna feng šui koraka:

1. Stvorite snažan, neometan put do vaših ulaznih vrata kako biste privukli maksimalno dobar či. Ovo uključuje čistu, dobro očišćenu i (idealno) zakrivljenu stazu na ulazna vrata, kao i kućne brojeve koji su jasno vidljivi sa ulice.

2. Kreirajte jaka feng shui ulazna vrata. To znači vrata sa najboljom bojom prema feng shui pravilima, vrata koja izgledaju dobro i nisu oštećena – da nema rupa, udubljenja i ogrebotina jer ukućani na osnovu toga mogu da očekuju samo razoren život. Sklonite sav nered od ulaznih vrata – kante za đubre, kutije…

3. Stvorite snažnu feng shui energiju u glavnom ulazu koja će dobar Chi voditi kroz čitavu kuću. Naspram ulaznih vrata ne treba da stoji ogledalojer to odmah reflektuje energiju nazad.

Ukoliko se potrudite da primenite ova tri feng shui koraka, vaša kuća se apsorbovati više kvalitetne Chi energije.

 

Prethodni tekstDigitalna zavesa. Novi trend na tržištu! (VIDEO)
Sledeći tekstKako izabrati PVC prozor?