Visoka energetska efikasnost hotela „Crni vrh“, Divčibare postignuta implementacijom Alumil sistema (video)

Hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, projekat Revolution Architects studija, predstavlja multifunkcionalni ugostiteljski objekat koji je usklađen sa prirodnim ambijentom. Iz Revoluton Architects studija ističu da je hotel „Crni vrh“ svojom inovativnom formom i dizajnom, postao reper za ugostiteljstvo i hotelijerstvo u zapadnoj Srbiji i time doprineo daljem razvoju turizma na Divčibarama.

Prilikom projektovanja hotela, vodilo se računa o energetskoj efikasnosti ugrađenih materijala čime je dat doprinos očuvanju životne sredine. Ceo kompleks je ukomponovan tako da bude okrenut ka Suncu.

Projektant navodi da je za dizajniranje hotela i restorana u okviru kompleksa od izuzetne važnosti bila podrška Alumil kompanije, jer zahvaljujući njihovim aluminijumskim sistemima uspeli su da realizuju velike zasečene staklene površine i učine ih energetski efikasnim.

Revolution Architects studio dodaje da se trude da svaki njihov objekat ima drugačiji karakter, gde prilikom kreiranje koncepta koriste različite arhitektonske stilove kojima dodaju elemente savremene arhitekture. U hotelu „Crni vrh“ svoj lični pečat su ostavili umetničkim delima, poput bakarnog kamina ili lustera od divljeg oraha.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs