Kako izgleda kada dizajnerski studio Margeza Design

Mađarska poseduje veliku istoriju i kao takva, ova zemlja, svojim kulturološkim uticajima stvara posebnu arhitektonsku formu, koja je rekom podeljena na dva dela isto kao i glavni grad…

 Dvosobna jedinica prostire se na 110 metara kvadratnih
Dvosobna jedinica prostire se na 110 metara kvadratnih

U starom delu grada, Budimu, nalazi se jedan stan koji pruža predivan pogled na zgradu parlamenta. Ovo potkrovlje u srcu Budimpešte, nedavno je renovirano od strane dizajnerskog studija Margeza Design. Dvosobna jedinica prostire se na 110 metara kvadratnih, pravilno raspoređenih na dva sprata, smeštenih u građevini izgrađenoj davne 1928. godine, a finiširan je prepozvatljivom minimalističkom estetikom pomenute kompanije.

Bele površine i polirani beli podovi u stanu, upareni su velikim prozorima koji njegove površine održavaju svetlim i prostranim. Kustoska kolekcija živopisnog i raznobojnog nameštaja i dekora predstavljeni su čitavim enterijerom stvarajući vibrantan i razigran osećaj. Žuta fotelja iz osamdesetih godina prošlog veka smeštena je zajedno sa ručno kreiranim belim tepihom koji poseduje mapu Budimpešte sa Dunavom koji je predstavljen plavom bojom.

Ovaj stan ima predivan pogled na zgradu parlamenta
Ovaj stan ima predivan pogled na zgradu parlamenta

Dnevna soba poseduje akcentni zaleni zid, koji dodaje dašak prirode gotovo potpuno belom enterijeru. U ovom delu postavljen je čak i automatski sistem za navodnjavanje biljaka, tako da se nivo održavanja sveo na minimum. Specijalno dizajnirane stepenice od korijana poseduju obilje prostora za odlaganje kuhinjskih aparata, uključujući mikrotalasnu rernu, vinski fižider i mašinu za pranje sudova.

Ovaj stan je dizajnerski savršeno rešenje

Trpezarija poseduje veoma upečatljivu kombinaciju boja, a komplet za ručavanje sastoji se od čisto belog stola uparenog sa jarko crvenim stolicama koje predstavljaju izvanredan kontrast, dodajući interesovanje čitavom njenom prostoru. Tu se takođe nalaze prirodni elementi i veoma pažljivo biran dekor koji ne remeti čitavu postavku minimalističkog stila.

Izvor: www.mojenterijer.rs