43. SEEBBE- „ZLATNA GRANA SRPSKE PRIVREDE“ POČINJE U SREDU

„Zlatna grana srpske privrede“ moto je 43. Međunarodnog sajma građevinarstva, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije održava od 19. do 23. aprila. Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, sa preko 550 izlagača iz 30 zemalja, održava se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Generalni sponzor manifestacije je bugarska kompanija Profilink, a ponosni prijatelj manifestacije – Supporta interior doors.

dva sajma pod jednim krovom
Foto: sajamgradjevinarstva.rs

Pošto je građevinska industrija jedan je od glavnih pokretača privrede Srbije, razvoj ove privredne grane duže od četiri decenije afirmiše i SEEBBE kao istaknutu međunarodnu manifestaciju, ali i kao zaštitni znak Beograda i Srbije.

I ove godina na Sajmu će biti predstavljeni svi segmenti građevinske industrije, biće afirmisana građevinska struka, a okupiće se i eksperti različitih profila: arhitekte, projektanti, izvođači radova i proizvođači građevinskih mašina, materijala i opreme.

Akteri građevinske industrije predstaviće svoju savremenu produkciju: istraživanje i projektovanje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju, građevinske mašine, uređaje, materijale i alate, informacione tehnologije, najsavremenije sisteme gradnje, opremanje objekata i enterijera.

Beogradski sajam
Foto: Beogradski sajam

Izlagački program obuhvata i inženjering, rekonstrukciju, mašine za obradu stakla, mašine za obradu profila za stolariju, najmoderniju građevinsku mehanizaciju, kompjuterske softvere u građevinarstvu, mašine i uređaje za industriju građevinskih materijala, najnovije materijale, uređaje za klimatizaciju i grejanje, montažne objekte.

9. Međunarodni sajam kamena STONE EXPO SERBIA

U okviru Sajma građevinarstva održava se i 9. Međunarodni sajam kamena – STONE EXPO SERBIA, najveći međunarodni sajam prirodnog kamena i prateće industrije. Manifestacija okuplja

profesionalce iz industrije kamena iz više od 20 zemalja – arhitekte, dizajnere, predstavnike sektora građevinarstva, urbanizma, državne i privatne investitore. Među stalnim izlagačima su vodeće domaće i međunarodne kompanije koje se bave istraživanjem, eksploatacijom i preradom kamena, proizvodnjom mašina, alata i opreme za eksploataciju, preradu, zaštitu i restauraciju kamena.

U okviru Sajma kamena biće organizovana radionica „Mozaici i skulpture u kamenu“, predavanje „Kamen u arhitekturi i imetnosti“ kao i izložba „KAMENistrip“, organizovana u partnerstvu sa Udruženjem stripskih umetnika Srbije.

Zemlje učesnice na Sajmu građevinarstva

Manifestacija je ove godine okupila vodeće kompanije građevinske industrije iz Srbije i regiona – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, kao i kompanije iz ostalih delova sveta – Austrije, Bugarske, Česke Rupublike, Italije, Kine, Španije, Portugalije, Švajcarske, Švedske, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Turske, Južne Koreje, Indije… Prvi put na Sajmu građevinarstva organizovano nastupa Privredna komora Austrije.

Perspektive srpskog građevinarstva

Posebnu pažnju Sajam će, već tradicionalno, usmeriti na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva. S obzirom na najavljene velike građevinske projekte od međunarodnog značaja, ovogodišnji Sajam građevinarstva biće mesto poslovnih susreta, razmene ideja i dogovora različitih oblika poslovne saradnje među učesnicima. Biće predstavljeni i investicioni projekti koji su šansa za domaće građevinare.

Na Sajmu će biti predstavljen i novi koncept, koji ove godine akcenat stavlja na građevinske mašine i mehanizaciju. Posle sedam godina, na otvorenom izložbenom prostoru, ispred hale 3, posetioci će moći da vide kran kao glavni simbol građevinarstva.

Nacionalne izložbe: Turska, Kina, Češka i Hrvatska

Nacionalne izložbe, na kojima izlagači zajedno predstavljaju privredu i građevinarstvo svoje zemlje, sve češća su forma promovisanja, a ove godine organizuju ih privrednici iz Turske, Kine, Češke i Hrvatske.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacia Rasim Ljajić
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacia Rasim Ljajić

Biznis segment – B2B neposredni poslovni kontakti

Sajam građevinarstva organizovan je tako da obezbeđuje neposredne kontakte zainteresovanih izlagača i posetilaca. B2B poslovni portal seebbe.talkb2b.net namenjen je registraciji izlagača i poslovnih posetilaca Sajma građevinarstva (aktivna pravna lica).

Registracija omogućuje besplatnu promociju kompanija i mogućnost zakazivanja B2B sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Dan Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije

Pokrovitelj 43. Međunarodnog sajma građevinarstva, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, aktivno učestvuje u sajamskom programu na posebno dizajniranom i opremljenom štandu u hali 4.

U četvrtak, 20. aprila obeležava se “Dan Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije”. Tim povodom biće održano nekoliko konferencija: „Izgradnja objekata za punjenje električnih vozila na putnoj infrastrukturi i u urbanim sredinama“, „E-uprava – lakše do dokumenata za pravna lica i građane“ i „Koncept pametnog grada i unapređenje razvoja gradova Srbije“.

Više informacija o predstojećem Sajmu građevinarstva na Beogradskom sajmu, možete naći na sajtu www.seebbe.com.

Kao poslovni posetilac, možete se registrovati na portalu i tako sebi obezbediti besplatnu e-ulaznicu za 43. Međunarodni sajam građevinarstva. Takođe, na portalu možete naći podatke izlagača i sa njima direktno dogovoriti poslovni sastanak.

Registracija na portalu je otvorena do 17. aprila 2017. godine.
Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na visitus@sajam.rs