elumatec – Sledeća generacija obrade profila

Elumatec lansira novu verziju svog obradnog centra profila SBZ 122/75

elumatec je sa sedištem na jugozapadu Nemačke uvek postavljao standard sa svojim kompaktnim obradnim centrima za profilne profile SBZ 122. Princip „maksimalnih performansi i fleksibilnosti u minimalnom prostoru“ učinio je seriju uspešnom širom sveta, dokazujući da malo ne znači inferiorno: model vrhunskog opsega, SBZ 122/75 5-osna obrada profila centar, sadrži inteligentnu tehnologiju upravljanja, moćne servo motore i mašinski krevet dizajniran za visoke stope putovanja. A SBZ 122/75 je ujedno i jedini obradni centar u svojoj klasi sa obradnom površinom od 300 ka 230 mm na Y i Z osi.

Inženjeri u elumatec-u sada su SBZ 122/75 dodali razne uzbudljive nadogradnje, a da nisu žrtvovali njegova iskušana i pouzdana rešenja. „Zadržali smo proverenu osnovnu tehnologiju modela, a nove inovacije poboljšavaju zaštitu od buke, olakšavaju rad i održavanje obradnog centra i pomažu korisnicima da se izbore sa izazovima Industrije 4.0“, kaže generalni menadžer kompanije elumatec.

LAKŠE RUKOVANJE I DODATNA ZAŠTITA OD BUKE

Jedna od najupečatljivijih inovacija je poboljšano rukovanje prilikom umetanja profila koji se obrađuje: redizajnirani vizir omogućava brže otvaranje i zatvaranje mašine, što dodatno smanjuje vreme obrade svakog radnog predmeta. Još jedna prednost novog dizajna je ta što se ekrani vizira mogu još lakše zameniti kada je to potrebno. Korisnici sada, takođe, imaju mogućnost ugradnje zapečaćenog kućišta, što omogućava integrisanje raspršivača / sistema za ekstrakciju pare u SBZ 122/75. Takođe je nov paket zaštite od buke koji smanjuje emisiju buke do 17 dB. Obe ove nove opcije poboljšavaju zaštitu na radu i zaštitu životne sredine koje proizvođači mogu da ponude.

elumatec AG SBZ 122/75 Lakše rukovanje i dodatna zaštita od buke
elumatec AG SBZ 122/75 Lakše rukovanje i dodatna zaštita od buke

POBOLJŠANO POZICIONIRANJE STEZALJKI I NOVI HARDVER I SOFTVER

Došlo je i do promena kada je reč o samoj obradi profila, kako objašnjava generalni menadžer: „Autonomno pozicioniranje stezaljki pomoću linearnih vođica oduvek je ono što izdvaja naše 4 i 5-osne SBZ modele od konkurencije. Novi sistem pogona ih je sada učinio sigurnijim i preciznijim nego ikad ranije. I kao što je ranije bio slučaj, četiri stezaljke koje se standardno nude za trenutni model mogu se povećati na do osam.“

Operativni panel i softver SBZ 122/75 su takođe ažurirani. Nova hardverska konfiguracija zasniva se na robusnom iPC-u sedme generacije, a instaliran je Windows 10 IoT Enterprise softver. Microsoft operativni sistem može se prilagoditi i proširiti, a ima dodatnu prednost dugotrajne podrške i visokog nivoa zaštite od spoljnih uticaja. A pažnja je takođe posvećena manjim detaljima tokom redizajna: prikaz odbrojavanja za preostalo vreme izvođenja programa sada pokazuje kada je vreme za sledeći radni predmet ili sledeću operaciju podešavanja.

elumatec AG SBZ 122/75
elumatec AG SBZ 122/75 mašina za obradu aluminijumskih, PVC i čeličnih profila

SBZ 122/75: BOLJI OD SVIH OSTALIH KOMPAKTNIH OBRADNIH CENTARA

Cilj novog SBZ 122/75 je da ga postavi još dalje ispred ostalih obradnih centara kompaktnih profila. Generalni menadžer kompanije elumatec dalje objašnjava: „Ukupna produktivnost po kvadratnom metru radne površine i fleksibilnost koju modularni dizajn serije SBZ 122 omogućava jedinstveni su na tržištu. SBZ 122/75 već ima uspostavljene USP-ove, kao što su minimalni prostorni zahtevi, tačnost čak i pri velikim brzinama putovanja, kratki ciklusi obrade, ergonomski rad, velika zaštita na radu i izvanredna isplativost. Sada smo to učinili još boljim, ojačavši našu poziciju vodećeg dobavljača rešenja.“

BRZO GLODANJE, BUŠENJE I SEČENJE U KOMPAKTNOM PROSTORU

Obradni centar profila elumatec SBZ 122/75 izvodi sve operacije, kao što su usmeravanje, bušenje i točenje, dok je profilna letva nepokretna. Dinamični servo pogoni pozicioniraju obradnu jedinicu do 120 m/min, a dodatne prednosti obradnog centra uključuju automatsko prepoznavanje stezaljki i autonomno pozicioniranje stezaljki, što pomaže u izbegavanju sudara, i automatski menjač alata sa 12 položaja ležišta alata. Tokom rada mogu se izvršiti ručne promene na upravljačkoj ploči. SBZ 122/75 koristi apsolutne rotacione sisteme enkodera, što znači da nije potrebno usmeravanje ose, dok motor za usmeravanje obrtnog momenta sa zatvorenom kontrolom brzine osigurava kratko vreme pokretanja i kočenja vretena. Za veću udobnost, održavanje SBZ 122/75 može se izvršiti na daljinu putem TCP / IP koristeći postojeću internet vezu.

O kompaniji elumatec

elumatec AG je svetski lider u proizvodnji mašina za obradu aluminijumskih, PVC i čeličnih profila i pripada italijanskom Voilap Holdingu. Svojim širokim asortimanom proizvoda kompanija pokriva čitav spektar primena, od malih obrtničkih preduzeća do industrijskih procesora profila. Prilagođeno dizajnirani i modularni koncepti mašina pružaju fleksibilna i individualizovana industrijska rešenja za sve grupe kupaca. Kompanija sa sedištem u švapskom gradu Muhlacker, osnovanom 1928. godine, ima podružnice i dilere u više od 50 zemalja, zapošljava preko 650 ljudi širom sveta i ostvarila je konsolidovanu prodaju od preko 110 miliona evra u 2020. godini.

www.elumatec.com

elumatec d.o.o.
Trgovačka 16a, apartman G2
11030 Žarkovo-Beograd
T +381 11 239 483 1
F +381 11 239 483 2
info@elumatec.rs
www.elumatec.com

Prethodni tekstRast cena repromaterijala iz raznih oblasti industrije
Sledeći tekstPotpuno opušteno sve do Stenovitih planina