Nobu Hotel Warsaw – Bezvremenska elegancija i savremeni dizajn

Novi hotel u poljskoj prestonici daje svoj pečat izvanrednom arhitekturom koja kombinuje stil Art Deco-a iz 1920-ih sa modernom erom. Osnovali su ga oskarovac Robert De Niro, japanski kuvar Nobu Matsuhisa i preduzetnik Meir Teper, ekskluzivni hotel sa 5 zvezdica sa 117 soba i apartmana nalazi se u varšavskom kulturnom okrugu Mokotov. Građevinski radovi na projektu od 100 miliona PLN (21,8 miliona €) započeli su 2017. godine, a hotel je otvorio vrata za goste iz celog sveta 3. avgusta 2020. godine.

Nobo Hotel Warsaw
Nobo Hotel Warsaw

Nobu trenutno ima skoro 40 restorana širom sveta koji kombinuju karakteristična japanska jela sa – u zavisnosti od lokacije – lokalnim kulinarskim delicijama. Nakon uspeha lanca restorana, osnivači brenda Nobu odlučili su da stvore luksuzne hotele koji kombinuju izvrsnu kuhinju i boravak u izvanrednom ambijentu. Brend Nobu takođe je posebno poznat po arhitekturi svojih zgrada, od kojih je svaka različita i stvara individualnu referencu na lokaciju hotela.

Nobu Hotel Warsaw
Nobu Hotel Warsaw

Neobična trapezoidna staklena konstrukcija sa ofsetnim podovima nastala je u Varšavi, gde je izgrađen dvanaesti hotel renomirane marke. Posebno je upečatljiva fasada nove zgrade od lomljenog stakla koja klijentu, uključujući brojne holivudske zvezde, nudi dovoljnu privatnost bez potrebe da se odrekne pogleda na varšavski obzor.

fasada
Nobu Hotel Warsaw / Fasada od lomljenog stakla

Hotel je sagrađen na mestu nekadašnjeg hotela Rialto i okružen je istorijskim zgradama, što je zahtevalo oprezan pristup. Originalni Rialto pretvoren je u klasično krilo i proširen savremenom novom strukturom čiji se jasan rečnik dizajna poziva na varšavski arhitektonski stil početkom prošlog veka. Savremeni deo dizajnirali su poljska arhitektonska firma Medusa Group i dizajnerski biro Studio PCH iz Kalifornije. Rezultat je uspešna kombinacija tradicionalnog japanskog dodira sa modernom arhitekturom.

Remek dela moderne poljske umetnosti iz kolekcije Grzegorz Jankilewicz mogu se naći u svim hotelskim javnim prostorijama. Kombinacija kuhinje, kulture, arhitekture i energetske efikasnosti čini hotel Nobu WarsaW jedinstvenim.

Nobu Hotel Warsaw
Nobu Hotel Warsaw

Velika zastakljena područja u unutrašnjosti osiguravaju puno dnevnog svetla. Trostruko ostakljenje kompanije Vitroterm-Murow nudi još više prednosti: Opremljena SWISSPACER distancerima Warm Edge, obezbeđena je najbolja moguća izolacija. Distanceri švajcarskog proizvođača sastoje se od visokoizolacionog plastičnog kompozitnog materijala koji minimalizuje gubitak toplote. Zbog toga sprečavaju hladne mostove i gubitak toplote u predelu oko ivice stakala izolacionog stakla – ovo sprečava ulazak toplote u unutrašnjost zgrade leti, a zimi zadržava hladnoću. Kondenzacija, buđ i zdravstveni problemi koje ovi uzroci nemaju šanse. Iako na prvi pogled predstavljaju jedva uočljiv detalj u celokupnom planiranju, distanceri su ključni za uštedu energije, kao i za prijatne temperature u hotelu Nobu u Varšavi.

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com