Za koliko novca možete kupiti kuću iz „Zvezdanih staza“?

Ukoliko imate novca i veliki ste fan serijala „Zvezdane staze“ futuristički dom koji se nalazi u Malibuu u Kaliforniji može biti vaš za „samo“ $5,7 miliona.

Smeštena na adresu 27553 Pacific Coast Highway kuća sa četiri spavaće sobe je imala vodeću ulogu u slavnom serijalu davne 1989. godine. U njoj, kapetan Jean-Luc Picard (igrao ga je Patrik Stjuart) i njegova posada Starship Enterprise, spuštaju se na naizgled pustu planetu, kako bi pronašli dvoje ljudi koji su neobjašnjivo preživeli katastrofu koja je uništila ostatak stanovništva.

Zahvaljujući futurističkom dizajnu, kuća i dalje deluje kao da je iz budućnosti. Dizajnirao ju je arhitekta Ellisa Gelman i ova kuća jedinstvenog dizajna ima dramatične uglove, zasvođene plafone, okrugle i trouglaste prozore koji gledaju na Tihi okean. Pločice i bambusov parket, drveni plafoni i akcenti, kao i oštri obluci daju savremenoj kući prirodan, zemaljski osećaj. Kuhinja sadrži bar za doručak, smaragdne kamene stolove i aparate od nerđajućeg čelika, a obližnja trpezarija je osvetljena zidom staklenih prozora.

Dnevna soba – koja ima stakleni kamin i sive kamene podove, se otvara terasi sa staklenom ogradom gde ukućani mogu uz vino i večeru uživati u pogledu na okean u daljini. Glavna spavaća soba uključuje walk in garderober, kamin i kupatilo nalik spa centru.

Smeštena na parceli od dva hektara i okružena lavandom i ružičastom baštom, rezidencija se nalazi na par stotina metara udaljenosti od svetlucavog plavog okeana. Odvojena jedinica može se koristiti kao pansion, kancelarija ili teretana.

Izvor: Robb Report