Svet građevinarstva se vraća u Milano

MADE Expo od 22. do 25. novembra

MADE expo, koji će po prvi put biti direktno organizovan od strane Fiera Milano, vodeći je sajam u Italiji za građevinski sektor. Milano se sprema da dočeka svet gradnje i građevinarstva. U Italiji, veliki međunarodni investitori za nekretnine sa interesovanjem gledaju pre svega na preuređenje novih urbanih područja, dok se najnoviji izazovi sastoje u „hvatanju“ tehnoloških, društvenih, ekoloških i regulatornih trendova koji podstiču urbane aglomeracije i njihovo povezano industrijsko telo da se prilagodi novim kolektivnim potrebama.

MADE expo, referentna trgovačka manifestacija za sektor projektovanja, gradnje i građevinarstva, održaće se u Fiera Milano (Rho) i biće prilika da se predstave važni evolutivni momenti u svetu građevinarstva.

MADE expo koji će po prvi put direktno organizovati Fiera Milano ima za cilj da predstavi puni potencijal italijanskog građevinskog sektora. Događaj važi za najvažiji u Italiji, ali i jedan od važnijih u Evropi, sposoban da da glas građevinskoj zajednici koju u Italiji predstavlja preko 700.000 kompanija i više od milion zaposlenih.

MADE expo predstavlja mrežu profesionalaca, dizajnera, građevinskih i proizvodnih kompanija, zanatlija, proizvođača prozora i vrata, izvođača radova, ali i kupaca koji će imati priliku da posete preko 300 izlagača u halama 1,2 i 3.

MADE expo 2021
MADE expo 2021

Četiri segmenta na MADE expo 2021

MADE expo biće podeljen na četiri velike tematske oblasti. Počinje sa „MADE doors, windows and industrial closures“ za proizvođače vrata i prozora, dizajnere, trgovce na malo i građevinske kompanije, zatim „MADE building envelope and outdoor“ posvećen neprozirnim i providnim krovovima i fasadnim sistemima, a uključuje i sektor stakla i solarne zaštite. Zatim, tu su sve komponente povezane sa hardverskim i softverskim rešenjima u oblasti „MADE BIM & technologies“, pomoću kojih se mogu istražiti nove mogućnosti u vezi sa korišćenjem informacionog modeliranja zgrada u procesima projektovanja, izgradnje i održavanja objekata. Na kraju, tu je i segment „MADE construction and materials“, posvećen inovacijama materijala, njihovoj efikasnosti, održivosti i bezbednosti.

Ključne teme

Ključne teme predstojećeg MADE expo-a ne gledaju samo na aktuelne događaje već i na budućnost, sa sadržajima i predlozima u skladu sa evolucijom građevinskog sveta koji su osmišljeni da prate profesionalce i kompanije na putu ka novim scenarijima. Ovo je takođe omogućeno zahvaljujući podršci brojnih institucija.

MADE expo će takođe biti prilika da se sektor građevinarstva preispita u održivom razvoju, fokusirajući se na inovacije i izražavajući temu održivosti kako u pogledu materijala tako i u pogledu procesa. Svet građevinarstva ide ka sve zelenijoj budućnosti, sa ciljem izgradnje zgrada koje vode računa o zdravlju i uticaj na životnu sredinu.

Globalno gledano, očekuje se da će održiva gradnja dostići vrednost od 187,4 milijarde dolara do 2027. Ovaj trend je potvrdio i Svetski savet za zelenu gradnju, prema kojem će infrastruktura i zgrade imati za cilj da smanje emisiju ugljenika za 40% do 2030. i 100% do 2050. godine.

MADE expo se održava u istom terminu kao još dva industrijska događaja – SICUREZZA i SMART BUILDING EXPO.

MADE expo 2021 logo

MADE expo – 22 | 25. novembar 2021 – fieramilano
Referentni događaj za građevinsku zajednicu
#Buildingthefuture @ MADE21

Prethodni tekstOdvodnjavanje fasada, terasa i krovova – ACO Profiline
Sledeći tekstSTAKLO III deo – Nezamenljiv materijal u svakodnevnom životu