Kolorizovana sobna vrata

U osvrtu na aktuelne trendove, zapaža se trend u usponu – obojena unutrašnja vrata. Neka vrata mogu biti obojena cela, druga pak samo sa jedne strane, a neka mogu biti apstraktno obojena. Kako god da su obojena, vrata privlače pažnju i dajući novi izgled enterijeru.

Izbor boja sobnih vrata

Kod izbora boja postoje dve vrste upotrebe boja. Jedna grupa dizajnera koristi monohromatske boje dok druga grupa, čitav spektar boja. Crvena, pink i vrata boje korala su izraz energičnosti i topline, dok ona u mornarsko plavoj, zelenoj ili smeđoj boji su umirujuća i sofisticirana.

Obojena sobna vrata
Slika 2 – Obojena sobna vrata

Obojena unutrašnja vrata mogu biti prisutna u samo jednoj prostoriji ili u celom stanu. Koralno isprana boja lepo će se uklopiti u shabby šik kuhinju sa cvetnim motivima. Vrata u boji cigle u belom hodniku biće nova fokusna tačka prostora, a bledo – ružičasta ili plava vrata lepo će se uklopiti u enterijer sobe namenjene vašoj bebi.

Crvena vrata
Slika 3 – Crvena vrata

Žuta i tirkizna boja vrata

Žuta boja unutrašnjih vrata doprinose podizanju energije prostoram kao i živost iza tmurnih dana. Može se odlično iskombinovati sa nameštajem u tirkiznoj boji. Ove dve intezivne boje učiniće prostor interesantim i inspirativnim. Vrata obojena do pola biće još zanimljivija.

Žuta sobna vrata
Slika 4 – Žuta sobna vrata

Tirkizna boja unutrašnjih vrata je idelna za eklektične enterijere.

Razmislite o boji vrata koja bi najbolje pristajala vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Uvek ih možete prefarbati ili vratiti u prvobitnu nijansu.