Šta raditi kada dođu gosti pre vas? Pa otvorite im!

Otvorite gostima ulazna vrata svog doma pomoću mobilnog telefona. Naime, osnivači firme August Home Inc Iv Behar i Džejson Džonson osmislili su nov proizvod koji pripada kategoriji “Kako se ovoga niko nije ranije setio”.

“Pametne brave igraju važnu ulogu u razvijanju pametnih kuća.
Pametne brave igraju važnu ulogu u razvijanju pametnih kuća.

Naime, njihova firma razvija pametne kućne proizvode za otključavanje i zaključavanje vrata zahvaljujući kojima korisnici mogu da kreiraju virtuelne ključeve svog doma čime omogućavaju jednostavniji pristup svima onima koji u njega mogu da svrate: gostima, spremačicama, dostavi, prijateljima ili članovima porodice. Čak i kada domaćini nisu kod kuće, vrata njihovog doma biće otključana zahvaljujući pametnim telefonima ili računarima.

Ako imate instaliranu ovu bravu, možete telefonom proveriti da li je ona zaključana ili otključana.

Foto: August Home Inc

Ova firma nedavno je predstavila tri nova proizvoda u svojem asortimanu, uključujući kameru sa zvoncetom i dva Smart Lock uređaja koji su nam posebno interesantni. Naime, ovi uređaji imaju integrisan senzor koji obaveštava vlasnike da li su zaključali ulazna vrata po izlasku iz svog doma, piše Inhabitat.

Znate već onu situaciju. Otišli ste nekud i onda vam padne na pamet jeste li zaključali vrata stana. Ako imate instaliranu ovu bravu, nećete morati da brinete ili da se vraćate kući jer je dovoljno da uzmete telefon, startujete aplikaciju i pogledate koje je stanje vaše brave: zaključano ili otključano. Ako je brava slučajno ostala otključana, zaključaćete je pritiskom na jedno dugme.

U ponudi su dve vrste uređaja
U ponudi su dve vrste uređaja

“Pametne“ brave igraju važnu ulogu u razvijanju pametnih kuća. Brava Smart Lock Pro ljudima daje potpunu kontrolu nad ulaznim vratima na način koji nije moguće postići pomoću tradicionalnih rešenja. Sada ljudi mogu biti sigurni da su njihova vrata zaključana s bilo kog mesta.”, rekao je Džejson Džonson.

Naravno, ova pametna brava se može iskoristiti i u drugim situacijama. Pritiskom na dugme, s udaljene lokacije možete otvoriti ulazna vrata gostima, spremačici, vodoinstalateru i svima ostalima kojima treba pristup domu.

A cena?

Brave komunciraju s korisnicima putem interneta i to šifrovanom tehnologijom kako se ne bi dogodili sigurnosni propusti. U ponudi su dve vrste uređaja: August Smart Lock Pro predstavlja najnapredniju pametnu bravu i može se kupiti za 279 dolara, dok je August Smart Lock nešto povoljnija i prodaje se za 149 dolara.

Cena je 279 dolara

Zvonce s kamerom

August Home Inc. je paralelno s pametnim bravama predstavio još jedan interesantan uređaj. U pitanju je Doorbell Cam Pro koji omogućava vlasnicima stanova da pomoću svog pametnog telefona vide ko se nalazi na kućnom pragu. Kada neko zazvoni na vrata, zazvoniće vam i telefon pa ćete s osobom ispred vrata moći i da porazgovarate. Zgodno, zar ne?

Izvor:www. gradnja.rs