EY: Vlasnik kompanije „Stublina“, Radovan Milojević, je preduzetnik godine!

Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) juče je po šesti put u Srbiji dodelila nagradu EY Preduzetnik godine. Nacionalni pobednik je Radovan Milojević, osnivač i vlasnik kompanije “Stublina”. On će predstavljati Srbiju u Monte Karlu, gde će u junu ove godine biti dodeljena nagrada za EY Svetskog Preduzetnika godine.

Radovan Milojević, Vlasnik kompanije „Stublina d.o.o.“

U ovogodišnjem izboru učestvovalo je čak 33 kandidata koji dolaze iz 29 kompanija i posluju u osam različitih industrija, a zapošljavaju 4.000 ljudi. Kompanije koje su se se ove godine takmičila za titulu EY Preduzetnika godine samo tokom 2016. godine ostvarili su ukupne poslovne prihode od preko 30 milijardi dinara.

Kriterijumi po kojima se birao pobednik su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Trofej EY

Radovan Milojević odgovara na sve ove kriterijume, a takmičarski duh uvek je bio prisutan u poslovanju ovog čoveka i podsticao ga je da uvek bude korak ispred drugih. Pobeđivati, biti najbolji njegova je radna i životna filozofija. To mu je, očito, pomoglo da njegova kompanija svoje proizvode izvozi u preko 40 zemalja širom sveta i to je za ponos svakog njihovog zaposlenog.

Interesantno je da je gospodin Milojević napravio imperiju u svom malom mestu jer je tako obećao svojim roditeljima. Naime, njihova želja je bila da Radovan ostane u selu kako bi porodično ime sačuvao od zaborava. “Napravio sam kompromis, nisam izneverio roditelje, nisam otišao sa sela, ali sam na selu napravio kompaniju sa kojom se danas svi ponosimo”, rekao je ranije Milojević. Reč je o porodičnoj firmi u koju je danas aktivno uključena i druga generacija porodice Milojević. Sedište ove kompanije je u mestu Stojnik kod Aranđelovca. Veoma uspešno bave se proizvodnjom artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom proizvodnom asortimanu, Stublina d.o.o. broji preko 800 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta, u šta spadaju proizvodi velikih serija, pogonskih ručica i kvaka, spojnica, brava, prihvatnih ploča, zasuna, okretnih i okretno-nagibnih okova, cilindara, kao i univerzalnih zatvarača vrata, kod nas poznatiji pod brendom „Diplomat“.

Za postignute rezultate bilo je neophodno imati dobro strateško planiranje i prilagođavanje, dobro trasiran put kako doći do postavljenih ciljeva i naravno odgovoran rad zaposlenih i klimu poverenja u trouglu vlasnik-menadžment-zaposleni. Zahvaljujući definisanoj viziji da budu prepoznatljivi po kvalitetu proizvoda, postali su lider jugoistočne Evrope.

Kada su ga nominovali za ovu nagradu, Milojević je rekao: “Drago mi je da su prepoznali naše napore da na ovim prostorima izgradimo preduzeće koje može uspešno poslovati i biti konkurent kompanijama iz celog sveta. Naravno,svako je priznanje i obaveza da ne izneverim sebe i sve moje saradnike u poslovanju, kao i moje meštane sa kojima živim i radim”. “Stublina” , kao društveno odgovorno preduzeće, sinonim je za domaću kompaniju koja je dala ljudima iz malog mesta posao, a koji, da nema istog, verovatno ne bi mogli da ostanu u selu, već bi kao I mnogi drugo, morali otići u neko veće mesto u potrazi za poslom. I ne samo to. Interesantno je da se u velikoj I dobro organizovanoj fabrici, sada već zapošljavaju ljudi iz Aranđelovca jer su baš tu, umesto u gradu, videli svoju šansu za napredak.

Metaldays, otvorena je u Aranđelovcu u organizaciji kompanija Henkel, Rösler, Wagner, Tiger i Mankiewicz
Foto: www.stublina.com

Mi iz redakcije časopisa “Prozori&Vrata” imamo čast da već godinama sarađujemo sa kompanijom “Stublina” , pa smo imali prilike da ne samo posetimo ovu fabriku koja može da parira onim veoma uspešnim u svetu, već da upoznamo i gospodina Milojevića i njegovu porodicu koju karakteriše velika ljubav prema poslu i izričita profesionalnost.

Čestitamo. Nagrada je, definitivno, otišla u prave ruke!

www.stublina.com

STUBLINA d.o.o.
34307 Stojnik, Aranđelovac, Srbija
T. +381 34 6707 160
F. +381 34 6707 476
E. office@stublina.com
W. www.stublina.com

Maloprodaja:
Višegradska 3, 11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 3610 501

Prethodni tekstby PRESS GLASS – SØRENGA stambeni kompleks
Sledeći tekstTEHNI Pivot vrata – Aluminijumska vrata VELIKIH dimenzija