OP100 i OE80 – Emerusovi sistemi za ograde

OP100 – Emerus sistem za segmentnu staklenu ogradu

Koristeći Emerus aluminijski sistem, staklene se ograde mogu proizvoditi bez vertikalnih aluminijumskih profila, kao što je vidljivo na fotografiji koja prikazuje staklenu ogradu balkona na hotelu Marea u Neumu.

Staklene aluminijumske ograde nude nekoliko prednosti, uključujući:

Estetska privlačnost: Aluminijumske staklene ograde pružaju moderan i elegantan izgled koji može poboljšati lepotu vašeg doma. Izvrsna opcija za one koji vole nesmetan pogled na okolinu.

Trajnost: Aluminijum je vrlo otporan na rđu i koroziju, što ga čini izvrsnim izborom za spoljašnju primenu. Staklene ploče su takođe vrlo izdržljive i mogu izdržati teške vremenske uslove.

Lako održavanje: Aluminijumske staklene ograde zahtevaju malo održavanja, što ih dugoročno čini isplativom opcijom. Ne treba ih bojati, ne rđaju i ne trunu, tako da ne morate brinuti o konstantnom održavanju.

Sigurnost: Staklene ploče pružaju jasan pogled na područje, što olakšava nadzor dece ili kućnih ljubimaca. Na ogradu se takođe teško popeti, što može povećati sigurnost i sprečiti uljeze da pristupe vašem posedu.

Svestranost: Aluminijumske staklene ograde mogu se prilagoditi vašim specifičnim potrebama, uključujući veličinu, oblik i dizajn. Možete odabrati različite vrste stakla, kao što su matirano, zatamnjeno ili prozirno, kako biste poboljšali privatnost ili estetiku.

OP100 – Emerus sistem za segmentnu staklenu ogradu
OP100 – Emerus sistem za segmentnu staklenu ogradu / foto: Emerus

Tehnički podaci:

  • Dužina segmenata: 150/300 mm + poklopna lajsna
  • Maksimalna visina: 1100 mm
  • Maksimalna širina strukture: Neograničeno
  • Vrsta ostakljenja: kaljeno laminirano staklo
  • Debljina stakla: 10mm + 10mm/ 8mm + 8mm
  • Linearno vodoravno opterećenje: do 3,0 KN/m
  • Krajnji poklopci: obojani aluminijum
  • Ugradnja u prostore zgrada razreda C5 prema HRN EN 1991-1-1:2012cv
  • Mogućnost ugradnje LED rasvete u aluminijumski profil

Sve u svemu, aluminijumske staklene ograde nude kombinaciju estetike, izdržljivosti i funkcionalnosti što ih čini privlačnom opcijom za mnoge vlasnike kuća i poduzeća.

OE80 – Emerus sistem za aluminijumsku ogradu

OE80 - Emerus sistem za aluminijsku ogradu
OE80 – Emerus sistem za aluminijsku ogradu / foto: Emerus

Sistem OE80 predstavlja spoj različitih aluminijumskih profila namenjenih za brzo i jednostavno sklapanje dvorišnih ograda. Uz širok izbor lamela različitih dimenzija i okvira, ove ograde odlikuju skriveni vijčani spojevi, te nisu potrebne dodatne obrade koje mogu smanjiti kvalitetu i otežati montažu.

Spoljašnji faktori ne narušavaju njihovu funkcionalnost, te u vetrovitoj zoni 3 sa nosivim stubom 100×100 pruža mogućnost visine ograde do 2,2 metra te dužinom lamele do 2 metra. Uz fiksne ograde, dostupna su rešenja za klizne ograde i zaokretna vrata.

OE80 - Emerus sistem za aluminijsku ogradu
OE80 – Emerus sistem za aluminijsku ogradu / foto: Emerus

Aluminijumske ograde nude nekoliko prednosti, uključujući:

Trajnost: Aluminijumske ograde su vrlo izdržljive i mogu izdržati teške vremenske uslove bez rđanja, truljenja ili beljenja. Izrađene su od visokokvalitetne legure aluminijuma koja je otporna na koroziju, što ih čini dugotrajnom opcijom koja ne zahteva malo održavanja.

Estetska privlačnost: Aluminijumske ograde dolaze u raznim stilovima, bojama i obradama koje mogu poboljšati estetsku privlačnost vašeg poseda. Bez obzira volite li tradicionalni ili moderni izgled, postoji stil aluminijumske ograde koji može odgovarati vašim željama.

Sigurnost: Na aluminijumske ograde se teško popeti, što ih čini dobrom sigurnosnom opcijom za domove, firme i druga imanja. Takođe se mogu prilagoditi dodatnim sigurnosnim značajima, kao što su vrata za zaključavanje.

Lako održavanje: Aluminijumske ograde zahtevaju malo održavanja i održavanja u poređenju s drugim materijalima za ograde, poput drva ili kovanog gvožđa. Ne treba ih bojiti, a otporne su na rđu, truljenje i beljenje.

Jednostavna montaža: Aluminijumske ograde relativno su jednostavne za montažu, a dolaze u unapred sastavljenim panelima koji se jednostavno mogu spojiti. To može uštedjeti vreme i novac na troškovima instalacije.

Ekološki prihvatljiv: Aluminijum je materijal koji se može reciklirati, što znači da su aluminijumske ograde ekološki prihvatljiva opcija. Mogu se reciklirati i ponovno upotrijebiti, čime se smanjuje količina otpada koji se šalje na odlagališta.

Sve u svemu, aluminijumske ograde nude niz prednosti koje ih čine popularnim izborom za vlasnike kuća i poduzeća. Izdržljive su, ne zahtevaju mnogo održavanja, jednostavne su za ugradnju i pružaju sigurnost i estetsku privlačnost svakoj nekretnini.

OE80 presek
OE80 presek / foto: Emerus

Emerus logo

Emerus d.o.o.

Knešpolje b.b. 88220 Široki Brijeg
T. +387 39 701 240
E-mail: info@emerus.eu
Web: www.emerus.eu