PRESS GLASS – Spajanje dve fabrike iz Pilkington grupe i CervoglassTM u Velikoj Britaniji

PRESS GLASS SA je objavio da je sestrinska kompanija GLASS SYSTEMS GROUP proširila svoje kapacitete za još dva objekta u Velikoj Britaniji, koje su bile Pilkington grupe. Prisvojene su, osim fabrika, i sve njihove porudžbine. Fabrike su proizvodile izolaciono staklo za tržište UK. Akvizicija je sprovedena uz pomoć kompanije GLASS SYSTEMS North Limited, koja je kreirana samo u ovu svrhu i direktno zavisi od kompanije PRESS GLASS UK Limited.

Fabrike se naleze, jedna u gradu Cumbernauld, blizu Glasgova dok je druga u Barnsley. Fabrika u Cumbernauld proizvodi pod nazivom GLASS SYSTEMS Scotland, a fabrika u Barnsley nazvana je GLASS SYSTEMS AG.

GLASS SYSTEMS North je združila i kompaniju CervoglassTM koja proizvodi staklo za zatvaranje letnjih bašti i terasa.

Ovakvo spajanje je donelo povećanje od 20% (grube procene) učešća GLASS SYSTEM grupe na tržištu Velike Britanije. Samim tim GLASS SYSTEM grupa je ojačala svoju poziciju kao jedna od najvećih proizvođača izolacionog stakla u UK. Sada je u mogućnosti da pokrije čitavo tržište sa punom plaetom proizvoda.

Sve kompanije i fabrike u okviru GLASS SYSTEMS GROUP su deo PRESS GLASS SA kada joj je pridružena u septembru 2015. god. kompanija PRESS GLASS UK Limited.

Trenutno, GLASS SYSTEMS GROUP proizvodi sa šest fabrika koje se nalaze u Velikoj Britaniji, u šest gradova – Swansea, Port Talbot, Cardiff, Peterborough, Cumbernauld,and Barnsley.

PRESS GLASS SA kompanija u UK, takođe nudi velik izbor proizvoda za komercijalne potrebe pod svojim originalnim brendom PRESS GLASS.

GLASS SYSTEMS logo

PRESS GLASS

PRESS GLASS d.o.o. Hrvatska
Ulica dr. Marijana Mlinarića 5, Poduzetnička Zona Jalžabet, 42203 Jalžabet
T. +385 42 62 90 01
E. varazdin@pressglass.com
W. www.pressglass.com

PRESS GLASS SA Poljska
Nowa Wies, ul. Kopalniana 9 42-262 Poczesna
T. +48 34 327 50 69
E. nowawies@pressglass.com