Jason Window i LiSEC: Dugogodišnje partnerstvo koje ponovo definiše izgradnju prozora

Jason Windows je jedan od glavnih dobavljača prozora, vrata i sigurnosnih mreža u Zapadnoj Australiji i pionir uvođenja aluminijumskih prozora i vrata u Zapadnoj Australiji. Do danas, kompanija postavlja visoke standarde kada je u pitanju dizajn proizvoda i ispravan servisni mentalitet.

Konstrukcija prozora i obrada stakla sa LiSEC rešenjima

U saradnji sa LiSEC-om, Jason Windows je proširio svoju proizvodnju prozora da uključi i obradu stakla, čime je postao prime primer uspešnog, dugoročnog partnerstva sa LiSEC-om.

U hali Jason Windows-a u Pertu / Velšpulu, nizvodno od LiSEC PKL skladišta stakla, nalaze se dva LiSEC GFB stola za sečenje – jedan za float staklo i jedan za skladištenje laminiranog stakla. LiSEC stanica za sečenje float stakla je automatski povezana sa KSR-om putem nagibnog i rotirajućeg stola. Nakon obrade u KSR-u,staklene jedinice se ručno transportuju do peći za kaljenje, a nakon procesa kaljenja, odvode se do LiSEC linije za izradu izolacionog stakla pomoću kolica sa slotovima.

Staklene jedinice laminiranog stakla sečenog na LiSEC mašini direktno dolaze na LiSEC liniju za izradu izolacionog stakla, jer ova linija ima integrisani KSR. Staklene jedinice se, dakle, šive, peru i okviri se postavljaju direktno na LiSEC liniji za izradu izolacionog stakla.

Povezivanje LiSEC KSR-a sa procesom sečenja float stakla posebno povećava efikasnost u ovoj hali. Operateri više nisu potrebni da podižu nekoliko stotina kilograma stakla tokom radnog dana; umesto toga, staklene jedinice se razbijaju na stolu za lomljenje i guraju prema nagibnom stolu pomoću vazdušnih jastuka, što ih čini lakim kao pero. Nagibni sto prenosi staklene jedinice do LiSEC KSR-a. Ovo rešenje je posebno praktično kod sečenja float stakla. Moguće je iseći do 15 džambo staklenih jedinica na sat. Kod sečenja laminiranog stakla, ovo iznosi približno 2 džambo lista.

U intervjuu, Peter denBoer govori o dugogodišnjoj saradnji sa kompanijom LiSEC i objašnjava šta on veruje da čini ovo partnerstvo sa LiSEC-om toliko vrednim.

LiSEC: Kada je započela saradnja sa LiSEC-om?

Peter denBoer: Ako se dobro sećam, našu prvu mašinu za sečenje nabavili smo od LiSEC-a još 1997. godine. Tada smo istražili sve opcije i odlučili se za LiSEC jer je nudio najbolje funkcionalnosti na tržištu u to vreme. Devedesetih godina je bilo mnogo teže brzo i lako dobiti informacije o proizvodima i pronaći kompetentnog partnera koji bi mogao realizovati obradu stakla u skladu sa našim željama. LiSEC impresionira ne samo kompetentnim savetima, već i izuzetno pouzdanim mašinama i softverskim rešenjima. Na primer, GPS.prod je korisnički program koji nudi funkcionalnosti koje su za nas apsolutno neophodne i olakšavaju unutrašnje procese u kompaniji. Pored izolacionog stakla, takođe proizvodimo veliki broj jedinica sigurnosnog stakla za naša rešenja za prozore. Ovi različiti proizvodi se automatski prenose iz sistema za prozore u GPS.prod i na taj način se planiraju i optimizuju za efikasnu proizvodnju. Naša kontakt osoba, Matthias Schöbl, šef prodaje softvera, bio je izuzetno posvećen nama i uvek spreman da nas podrži svojim obimnim stručnim znanjem. Kompetentni partneri su važan faktor u pronalaženju pravih rešenja za individualne izazove. To je odlično funkcionisalo sa Matthiasom i uspeli smo u potpunosti da iskoristimo LiSEC-ov pristup rešenju „sve u jednom“. Tada smo softver preuzimali sa diskete od 1,44 MB, što je danas teško zamisliti.

LiSEC: Ako biste preporučili LiSEC kao kompaniju, šta bi bio vaš odlučujući argument?

Peter denBoer: Želeo bih da podelim odgovor na ovo pitanje na dva dela. S jedne strane, pristup „all-in-one“ rešenja znači da imate samo jednu tačku kontakta. Ako se pojavi problem, ne samo da brzo imate pravi kontakt pri ruci, već je i rešavanje problema mnogo efikasnije: sve je povezano i integrisano, postoji potpuni procesni lanac koji je kontrolisan i operisan efikasno pomoću odgovarajućeg softvera. Po mom mišljenju, parcijalna rešenja ne donose nikakve stvarne prednosti. S druge strane, LiSEC impresionira funkcionalnošću svojih mašina. Moj omiljeni primer za to je KSR. Sa ovom LiSEC mašinom za brušenje ivica možete automatski izvršavati brušenje na sve četiri strane. Glava za brušenje stakla može se rotirati 360°. Ovo omogućava da se sve četiri strane staklene ploče bruse, što rezultira idealnim i nežnim procesom doterivanja ivice stakla i osigurava da je brušenje skoro savršeno. Samo posmatranje ovih procesa u mašini je fascinantno.

LiSEC: LiSEC i inovacije: Šta mislite o tome?

Peter denBoer: Bez obzira na činjenicu da LiSEC ima pouzdana rešenja i veoma kompetentne kontakte u LiSEC timu, inovativna snaga je svakako odlična. U nekim slučajevima, mašine i softverska rešenja su toliko napredna da je u određenim tržištima potrebno paralelno razvijati odgovarajuću stručnost operatora prilikom lansiranja na tržište. Intenzivna obuka operatora je odlučujući faktor uspeha. Intenzivna obuka je stoga neophodna za operatere koji rade na mašinama. I u LiSEC-u nešto novo izlazi bukvalno svake godine; to je uvek bio slučaj. Video sam kako LiSEC raste tokom vremena i shvatio koliko se vrednosti i dalje pridaje inovacijama do danas. U test centru u fabrici u Seitenstetten-u se izvode razni eksperimenti i testiranja, tako da se proizvodi konstantno razvijaju. Rekao bih da je to veoma indikativno za LiSEC i ključnu reč inovacija!

LiSEC savet za skladištenje preostalih ploča:

Ako obrađujete skupe staklene ploče koje se obrađuju vrlo retko, pobrinite se da minimizirate otpad i skladištite svoje preostale ploče na sigurnom i lako dostupnom mestu u LiSEC sistemu za skladištenje preostalih ploča!

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com