Savremena tehnologija plastifikacije aluminijuma

Uzimajući u obzir rastuće zahteve tržišta za obojenim prozorima i vratima, tehnologija farbanja aluminijuma prahom postaje ključna u zadovoljenju potreba arhitekata, investitora i krajnjih korisnika. Kompanija MIREX, prepoznajući ovu potrebu, planira da svojim klijentima ponudi „custom made“ rešenja za svaki pojedinačan projekat. Ova prilagodljivost omogućuje arhitektama da ostvare svoje kreativne vizije bez ograničenja u izboru boja i tonova.

Kroz upotrebu najsavremenije tehnologije elektrostatičkog farbanja bojom u prahu, MIREX će osigurati visok kvalitet proizvoda. Ovo postrojenje, opremljeno sofisticiranom opremom švajcarskog proizvođača GEMA, garantuje doslednost i preciznost u aplikaciji boje na aluminijumske profile i druge proizvode. Sa najnovijom „danse phase“ tehnologijom pumpi i sistemom za brzu promenu boje, postrojenje MIREX će biti u stanju da efikasno zadovolji raznovrsne zahteve tržišta.

S obzirom na to da su zahtevi tržišta u konstantnoj promeni, kompanija MIREX je svesna potrebe za kontinuiranim unapređivanjem i prilagođavanjem svojih procesa proizvodnje. To uključuje ne samo tehnološke inovacije, već i fleksibilnost u pristupu kako bi se zadovoljile individualne potrebe svakog projekta.

Elektrostatičko farbanje bojom u prahu, poznato i kao plastifikacija, postalo je preferirana metoda za bojenje aluminijumskih profila i drugih aluminijumskih elemenata. Razlozi za to su mnogobrojni, uključujući visoku efikasnost, ekonomičnost, ekološku prihvatljivost i širok spektar dostupnih boja.

Prebojanje aluminijuma i plastifikacija
foto: Mirex

Ova tehnika se oslanja na elektrostatički nabijene čestice praškaste boje koje se nanose na prethodno pripremljenu metalnu površinu. Nakon nanošenja, proizvod se izlaže visokoj temperaturi koja omogućava boji da se istopi i stvrdne, stvarajući trajnu, otpornu i estetski privlačnu završnu površinu. Jedna od ključnih prednosti elektrostatičkog farbanja prahom je uniformnost boje i teksture koja se postiže ovom metodom. Zahvaljujući elektrostatičkom procesu, boja se ravnomerno raspoređuje po površini, čak i na delovima koji su teže dostupni ili imaju kompleksnu geometriju.

Važno je istaći da će kvalitet proizvoda biti strogo kontrolisan tokom svih faza proizvodnje. Kroz mehanička ispitivanja i implementaciju visokokvalitetnih boja renomiranih proizvođača, MIREX će osigurati da svaki proizvod ispuni najviše standarde kvaliteta. Ova posvećenost kvalitetu potvrđena je i kroz procese plastifikacije bazirane na tehnologiji bez hroma nemačke renomirane firme HENKEL, koji osigurava visoku otpornost na oksidaciju i ekološku prihvatljivost.

Sve navedeno, zajedno sa detaljnom kontrolom kvali- teta prema „QUALICOAT“ standardu, garantuje da će MIREX biti lider u proizvodnji obojenih aluminijumskih prozora i vrata u Srbiji. Njihovo postrojenje, sa impresivnim dnevnim kapacitetom od preko 7 tona, omogućiće im da odgovore na rastuću potražnju na tržištu i pruže visokokvalitetna rešenja za sve svoje klijente. Planirani početak rada u maju 2024. godine obećava da će MIREX biti sinonim za pouzdanost, kva- litet i inovaciju u industriji plastifikacije aluminijuma.

Enterijer moderno uređenog stana
foto: Mirex

Kada je reč o prilagođavanju individualnim zahtevima projekta, elektrostatičko farbanje pruža ogromnu fleksibilnost. Sa širokim spektrom boja dostupnih u RAL karti, arhitekte imaju mogućnost da izaberu boje koje najbolje odgovaraju estetici i funkcionalnosti njihovog projekta. Osim toga, moguće je postići različite teksture i finiše, od matiranih do visoko sjajnih, što omogućava dodatnu kreativnu slobodu u dizajnu.

U zaključku, tehnologija elektrostatičkog farbanja aluminijuma prahom predstavlja ključni element u proizvodnji obojenih aluminijumskih prozora i vrata koji zadovoljavaju visoke standarde estetike, funkcionalnosti i trajnosti. Kroz kombinaciju naprednih tehnologija, fleksibilnosti u pristupu i posvećenosti kvalitetu, kompanija MIREX postavlja standarde u industriji plastifikacije aluminijuma i osigurava da svaki proizvod ispuni ili premaši očekivanja klijenata.

Mirex logo

MIREX d.o.o.
Rumenački put 168, 21201 Rumenka
T. +381 21 2100 950
office@mirex.rs
www.mirex.rs