PENZIONERKE UŽIVAJU U AMBIJENTU NESVAKIDAŠNJEG DOMA

U predivnom prirodnom ambijentu okruženom drvećem u Šizuoki, možete pronaći jedinstveni dizajn doma za penzionere. Naime, žene iz Japana imaju priliku da uživaju u pomenutom objektu prikladno nazvanom „Japanska rivijera“ koji odiše šarmom i autentičnim idejnim rešenjima kreiranih od strane arhitekte Iseji Suma.

Sam izgled građevine u Japanu podseća na tipi konusne šatore, imitira okolni planinski pejzaž čime doprinosi osećaju stopljenosti sa prirodom, dok sa druge strane nudi moderan komfor savršen za odmor i opuštanje nakon višedecenijskog rada.

Ovaj dom za penzionere prvobitno je bio zamišljen za dve žene koje su odlazile u penziju da bi se, na kraju, ovaj objekat koncipirao tako da sadrži 100 m2 koji sadrže opremljenu kuhinju, trpezariju, spavaću sobu, gostinjsku sobu i kupatilo. Ono što je posebno interesantno jeste što se u istom objektu nalazi i bazen, ali i prostor predviđen za lako i neometano kretanje osoba u invalidskim kolicima.

Nakon višedecenijskog napornog rada, svaki penzioner zaslužuje jednu ovakvu oazu spokoja. Nadamo se istim mogućnostima za naše najstarije sugrađane, a koliko su naše želje daleko od mogućnosti realizacije ovakvih projekata, procenite sami.

Izvor: Matador, dezeen.com