Ovaj tržni centar je veličanstven primer arhitektonske lepote (VIDEO)

U južnokorejskom gradu Gvandžu nedavno je završena izgradnja tržnog centra iz velikog lanca Galleria, ali je otvaranje ovog objekta odloženo do daljnjeg zbog globalne pandemije koronavirusa.

To je šesti ogranak franšize Galleria, prestižnih maloprodajnih robnih kuća koje su u ovoj zemlji vodeće od 1970. godine. Radove na ovoj građevini nadgledao je roterdamski studio Office for Metropolitan Architecture (OMA).

Otvaranje novog tržnog centra odloženo je do daljnjeg zbog pandemije koronavirusa

Ova nova građevina pozicionirana je u centru grada, okružena visokim stambenim kulama. Ima vrlo jedinstven i zanimljiv dizajn. Ono što bi inače bila vrlo čvrsta i jednostavna geometrijska struktura slična džinovskoj kvadratnoj kutiji, ovde je pretvoreno u umetničko delo. Eksterijer građevine je prekriven je pikselastom mozaičnom fasadom i staklenim „džinovskim draguljima“ koji izgledaju kao da rastu iz zgrade.

Galerija
Ovi stakleni odeljci dodaju dubinu i karakter građevini, spolja izgledaju futuristički, ali i prilično organsko

Višeslojni stakleni prolazi sa nizom kaskadnih terasa stvaraju vizuelnu vezu između unutrašnjosti zgrade i spoljašnosti. Ovi stakleni odeljci dodaju dubinu i karakter građevini, spolja izgledaju futuristički, ali i prilično organsko. Neke od inspiracija za ovaj neobični dizajn potiču iz prirodnih lepota obližnjeg parka. Kontrast između kamena i stakla je veoma jak, ali se istovremeno ove površine međusobno dopunjuju i rade u skladu kako bi ovu zgradu pretvorili u džinovsko platno i veličanstven primer arhitektonske lepote.

 

 

Prethodni tekstUlazna vrata od različitih materijala – drvo, PVC i aluminijum
Sledeći tekstPodizno-klizne stijene iz Deceunincka za obilje prirodnog svjetla i moderan dizajn