Kvaka za vrata – spoj lepote i funkcionalnosti u jednom detalju

Prilikom izbora ulaznih ili sobnih vrata, cilj nam je da izaberemo modele koji će nam pružiti zaštitu i intimu unutar doma, služiti nas dugi niz godina, ali i modele koji će ostaviti onaj lepi, prvi utisak. U celom tom procesu fokus nam je na samim vratima, njihovom kvalitetu i dizajnu. Međutim, u toj priči ne treba zaboraviti mali, ali veoma važan detalj, bez kojih vrata i pored sve lepote i kvaliteta nemaju nikakav značaj. Pogađate, taj mali detalj zlata vredan je kvaka za vrata.

Koliko su kvake za vrata važne?

Veoma. One su ona sitnica koja život znači, kada su vrata vašeg doma u pitanju, ali i kvalitet i sigurnost vašeg života. Naime, kvaka za vrata ima višestruki značaj.

  • Funkcionalnost – bez njih ni najbolja, ni najkvalitetnija vrata ne mogu se ni zatvoriti, ni otvoriti. Drugim rečima nemaju nikakvu funkciju;
  • Sigurnost – kvake ili brave imaju veoma važnu ulogu kada je pružanje sigurnosti i mira u sopstvenom kutku u pitanju;
  • Estetika – svojim izgledom biće onaj važan detalj koji će dati kompletan izgled samim vratima, odnosno doprineće krajnjem dizajnu samih vrata, ali i izgledu prostora u kome se nalaze.

Na šta obratiti pažnju

Polazeći od njihovog značaja, ali i intenziteta svakodnevnog korišćenja, veoma je važno da kvaka za vrata bude izrađena od kvalitetnog, čvrstog, izdržljivog materijala koji će pružiti dugotrajno, lako, jednostavno i sigurno korišćenje.

Sigurno ste bar jednom bili u neprilici kada je funkcionisanje brave u pitanju, pa vrata niste mogli da otvorite ili da zatvorite, ili se zaglavio ključ, ili, ne daj Bože, neko vam je ista obio. Nimalo prijatna situacija u kojoj ne biste voleli da se ponovo nađete, zar ne? Stoga, prilikom izbora vrata, dovoljno vremena ostavite za istraživanje i izbor i kvalitetne kvake. Danas je to bar lako. Tržište je puno različitih modela, brendova, cena, ali i kvaliteta, na kome, naučili smo, ne treba da štedite.

Bergamo serija kvaliteta za siguran i udoban enterijer

Jedan od veoma poznatih proizvođača kvalitetnih kvaka za vrata i prozore u Evropi je brend HOPPE. Više od sedam decenija usavršavaju se u ovoj oblasti, stvarajući iznova nove serije, koje prate savremene potrebe korisnika. U obilju različitih modela izdvajamo veoma modernu, elegantnu, mesinganu seriju Bergamo. U pitanju je serija kvaka za sobna vrata, ručica za prozore, garniture za HS podizno-klizna vrata koje svojim nesvakidašnjim dizajnom doprinose stvaranju jedinstvenog dizajna u enterijeru.

Pored četvrtaste, kvadratne osnove, sama kvaka se prema vratu sužava, da bi se završila u formi tanke linije, koja posmatrano spreda ima izgled elegantne linije. Međutim, posmatrajući odgore, ili sa strane, uočljiva je puna površina dizajna. Pored specifičnog izgleda, koji se vešto igra različitim perspektivama, Bergamo serija kvaka se plasira u Resista® završnim obradama, koje zadržavaju svoj visokokvalitetni izgled i pri intenzivnom korišćenju i pri lošim vremenskim prilikama. Trajnost i kvalitet Bergamo serije potvrđeni su i redovnom garancijom od čak jedne decenije.

I priroda i tehnologija

Za svoje estetske i funkcionalne kvalitete, serija Bergamo, prepoznata je kao jedan od najinovativnijih proizvoda u arhitekturi i dizajnu i nagrađena je na MIAW Design takmičenju 2023. godine u kategoriji „Unutrašnji okovi“. Takođe, u pitanju je serija i brend kvaka za vrata koje su nastale kao plod stalnih istraživanja potreba i želja savremenih korisnika, primene savremenih tehnologija, uz očuvanje prirodnih resursa i stvaranja inovativnih, funkcionalno i estetski neodoljivih proizvoda.

I šta mislite, u čemu je kvaka sa HOPPE kvakama? U posvećenom, predanom i stalnom radu HOPPE kompanije na usavršavanju proizvodnje kvaka , jer, po prirodi stvari, kvake za vrata su veoma važni delovi, bez kojih se sistemi vrata i prozora ne bi mogli zamisliti.

www.hoppe.com

HOPPE s.r.o.
Pražská 5377 – CZ-430 01 Chomutov
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com