Otvoren 44. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata, a ovo je čak 44. broj ove manifestacije. Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a resorna ministarka Zorana Mihajlović je i označila početak sajma.

Otvarajući sajamsku manfestaciju koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, Mihajlovićeva je naglasila da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego što je bila pre pet godina, da je Srbija poštovana i stabilna, te da privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje.

Navela je da Međunarodni sajam građevinarstva svake godine zapravo pokazuje koliko je urađeno u oblasti privredi. – Onako kako raste privreda i kako se stvaraju uslovi za investiranje, tako isto i raste broj izlagača na Međunarodnom sajmu građevinarstva – rekla je Mihajlovićeva. Ministarka, kako je rekla, očekuje da će naredne godine na toj manifestaciji biti bar 150 izlagača više nego ove, što će, kaže, zavisiti i od kompanija i njihovog udruživanja, ali i od države koja će nastaviti da poboljšava uslove poslovanja.

Srbija je, ističe ona, danas na 10. u svetu po izdavanju građevinskih dozvola i ide ka e-planu i e-katastru. – Sve ono što država treba da stvori kao uslove da bi privrednici mogli da rade u našoj zemlji, mi zaista i činimo. Naravno da ima još puno posla ispred nas – kaže MIhajlovićeva. Izlagačima je požela da iskoriste sajam da pronađu nove partnere i dogovore nove poslove.

Časopis PROZORI&VRATA broj 24, maj 2018
Časopis PROZORI&VRATA broj 24, maj 2018

Što se tiče naše redakcije, mi svoje najnovije izdanje časopisa „Prozori&Vrata“ koji je ovaj put izašao u rekordnom broju strana, 148 i rekornom broju klijenata koji su nam ukazali poverenje. Možete nas posetiti na našem štandu, između hala 1 i 4. Vidimo se.