Kupola kuća sa panoramom od 360 stepeni

Kuća u obliku kupole smeštena u Palm Springu, nedavno je dobila novo ruho. Naime, njena vlasnica, arhitekta iz Los Anđelesa, Pavline Vilijams, svom domu polukružnog oblika dodala je nove prozore ugaonih proporcija i kreirala enterijer otvorenog plana.

kruzna kuca
Puno prozora u kući omogućavaju predivan pogled na pustinju i planine

Lokacija ove moderne kuće izgrađene sredinom prošlog veka omogućuje predivan pogled od 360 stepeni na okruženje sastavljeno od šuma i kalifornijskih dolina, kao i veliku kolekciju vazdušnih turbina. Izgrađena 1956. godine, kupola kuće u Palm Springsu sastoji se poluloptastog dela strukture i pravougaonog dela.

Prozori
Najizazovniji aspekt celokupnog projekta predstavljala je ugradnja trapezoidnih i trouglastih prozora u strukturi kupolastog doma

Arhitekta je renovirao svoj dom počevši sa eksterijerom, kako bi se nakon završenih radova, celokupan projekat preneo u enterijer kuće. Vlasnica se opredelila za potpuno uklanjanje svih pregradnih zidova i stvaranje otvorenog, svetlošću ispunjenog prostora. Sada kuća sadrži tri spavaće sobe i tri kupatila, s spavaćim prostorom i kadom u potkrovlju.

spiralno stepenište
Novo spiralno stepenište od nerđajućeg čelika vodi ka potkrovnoj sekciji smeštenoj u zastakljenom atrijumu

Restaurirali su i podne površine polirajući betonsku podlogu, postavljajući bele površine i metalne segmente tokom procesa.

Kuhinja
Kompletan enterijer je kombinacija savremenog i modernog dizajna

Kompletan enterijer je kombinacija savremenog i modernog dizajna i nameštaja sa sredine prošlog veka, uključujući nameštaj i kuhinju, koja poseduje nekoliko industrijskih karakteristika nalik izloženoj cigli i metalnim elementima.

geodetska kupola
Geodetska kupola trenutno poseduje đakuzi

Sa bočne strane kuće, nalazi se bela geodetska kupola u kojoj se nalazi đakuzi i prostorija koju vlasnici žele da pretvore u gostinjsku sobu.

kancelarija u kući
Kancelarija u kući izvedena je zidovima od opeke, modernim nameštajem i ispunjena je prirodnom svetlošću

 

Prethodni tekstUpoznajte se sa novitetima za 2020. godinu – Posetite VEKA online sajamski štand
Sledeći tekstVENT – novo ime za savremene fasade