Održana 7. međunarodna konferencija “DAN PROZORA 2020” ift Rosenheim Hrvatska

7. međunarodnu konferenciju “DAN PROZORA 2020.” ift Rosenheim Hrvatska je održana uprkos globalnoj bojazni od koranavirusa. Ista je upriličena u Hotelu Antunović, u Zagrebačkoj aveniji 100A, u Zagrebu.

Hrvoje Komac, ift Rosenheim Hrvatska
Hrvoje Komac, ift Rosenheim Hrvatska

Organizator konferencije je ift Rosenheim Hrvatska u saradnji sa partnerskim institutom ift Rosenheim GmbH Nemačka, a prijavljeno je čak 250 učesnika, što bi bio rekordan broj od kada se ova konferencija organizuje. Takođe se beleži rekordan broj sponzora što govori o uvažavanju same konferencije od strane poslovnog sveta iz ove sfere građevinarstva.

Štand kompanije tehnomarket
Štand kompanije Tehnomarket

Ne možemo da zaobiđemo temu koronavirusa koji je i na ovu manifestaciju ostavio traga, pa je u poslednjem momentu otkazano dosta poseta, pa je po našoj proceni od 250 učesnika, konferenciji prisustvovalo oko 170 učesnika. Stručna lica iz domena prozora i vrata ipak su, bez obzira na sve, mogli da isprate najavljene teme što se ne može reći za Dane arhitekata 4.0, koji su trebali krajem sedmice u Šibeniku okupiti više od 500 hrvatskih arhitekata. Više o odlaganju ove manifestacije možete pročitati na ovom LINKU.

Štand kompanije Alumil
Štand kompanije Alumil

Hrvoje Komac govorio je ispred organizatora konferencije, odnosno kompanije ift Rosenheim Hrvatska i na samom početku, odmah posle dobrodošlice, osvrnuo se upravo na nemogućnost da se ova konferencija, kako kaže već tradicionalna u 3. mesecu svake godine, održi u onom broju u kojem je bilo planirano. Ipak, kako je rekao, iako u manjem broju, ponosan je na toliko interesovanje stručne javnosti da uzme učešće u jednoj ovakvoj, svake godine sve većoj, stručnoj konferenciji.

Štand kompanije Gealan
Štand kompanije Gealan

Komac je skrenuo pažnju i na to da su danas, upravo na ovom mestu, svi veliki proizvođači prozora, vrata, stakla, okova, profila, dobavljača sistema za montažu, odnosno kompletna jedna svita stručnjaka koji čine okosnicu ove delatnosti. On je podsetio da je Sajam u Nirnbergu otkazan, ali da je veliki broj stručnjaka odande, uslovno rečeno preseljen u Zagreb, pa je ovaj događaj, kako ga je nazvao, „Mali Nirnberg“ s obzirom na odaziv sponzora i predavača bez kojih ova konferencija ne bi bila moguća.

Časopis Prozori&Vrata
Časopis Prozori&Vrata

Medijski pokrovitelj ove ugledne manifestacije je upravo časopis Prozori&Vrata koji i sam svojim temama zaslužuje poverenje učesnika konferencije, pa i on, poput same konferencije, povećava broj klijenata koji su nam ukazali poverenje i onih koji naš medij doživljavaju kao najrelevantniji u polju građevinske stolarije.

štand kompanije Deceuninck
Štand kompanije Deceuninck

Teme konferencije su:

 • Uticaj klimatskih promena i projekcije klime 2020-2030
 • Projekcija kretanja tržišta
 • Nedostatak radne snage i izazovi poslodavaca
 • Inovacije u prozorima i vratima
 • Ugradnja prozora
 • Novosti u vatrootpornosti prozora i vrata
 • Sigurnosna stakla na fasadama
 • Panel rasprava
Štand kompanije Illbruk
Štand kompanije Illbruk

Ciljevi konferencije:

 • edukacija u području zakonodavstva i tržišnih trendova
 • platforma za povezivanje i razmenu sektorskih iskustava
 • predstavljanje inovativnih proizvoda i novih rešenja sa naglaskom na kvalitet
 • networking i sinergija sektora građevinske stolarije
  Štand kompanije ProfineŠtand kompanije Profine

Odmah po završetku konferencije biće upriličen after conference party koji će se održati u Vertigo baru Hotela Antunović s početkom u 17h!