Novi Akva park na Deliblatskoj peščari

Gradnja kompleksa od oko 8.000 kvadratnih metara u okviru izletišta Vekerle nadomak Banatskog Karlovca, u opštini Alibunar uveliko je u planu. Kako je za Ekapiju pojasnio vlasnik i direktor firme Goran Divljak, reč je o investiciji vrednoj 2,5 miliona evra.

„Kompleks će sadržati hotel sa 120 ležajeva i u njegovom sklopu nalaziće se spa-centar koji podrazumeva zatvoreni bazen, saunu, tursko kupatilo i slanu soba. Kao posebne celine izgradićemo restoran velikog kapaciteta, pet bazena i dečji akvapark sa dva manja bazena“, kaže Divljak i dodaje da će u okviru kompleksa biti izgrađena i po dva fudbalska košarkaška i teniska terena.

Prema njegovim rečima, Deliblatska peščara je idealno mesto za ovakav jedan kompleks, s obzirom na blizinu Beograda i Temišvara, ali i činjenicu da je prava vazdušna banja.

Divljak je objasnio da će se kompleks graditi u tri faze i da će ceo projekat biti gotov za pet godina. Urbanistički projekat za izgradnju ovog projekta, koji je izradio projektni biro Art Royal inženjering iz Pančeva, sada je nalazi na javnoj prezentaciji u opštini Alibunar, do perioda od 18. maja.

U opštini su za Ekapiju rekli da je sledeći korak potvrđivanje urbanističkog projekta, posle čega sledi izrada potrebnih projekata za izdavanje građevinske dozvole, koju, prema rečima investitora, očekuju za mesec do mesec i po dana.

Izvor:ekapija