Posetili smo Evroazijski sajam prozora, vrata i stakla u Istanbulu

23. Eurasia Window, 14. Eurasia Door i 12. Eurasia Glass sajmovi su se istovremeno održali na Istanbulskom Sajmu i kongresnom centru Tüyap između 12. i 16. novembra.

544 kompanije i predstavnika kompanija učestvovalo je na Evroazijskom sajmu prozora, vrata i stakla koji je održan na sajmu Tüyap i Kongresnom centru od 12. do 16. novembra. Sajmovi, koji su okupili međunarodne komitete za nabavku koje se sastoje od skoro 600 profesionalaca iz industrije iz preko 100 zemalja, privukli su ukupno 60.128 posetilaca.

Sajmovi su održani uz podršku Ministarstva trgovine Republike Turske i u saradnji sa Udruženjem preduzetnika aluminijumskih industrijalaca i pravnih lica (GALSIAD), Udruženjem sektora za prozore i vrata (PUKAD) i Asocijacijom proizvođača fasadne stolarije (PUKAB). Bili su domaćini za preko 60 hiljada posetilaca iz mnogih geografskih područja, uključujući posebno Balkanske zemlje, Bliski istok, Tursku, Istočnu Evropu, Centralnu Aziju i Severnu Afriku.

Ali Muharremoğlu, generalni direktor, Reed Tüyap Fuarcılık, izjavio je „Eurasia sajmovi vrata, prozora i stakla su završeni sa rekordno visokom posećenošću. Vodeće kompanije iz industrije izložile su svoja najnovija inovativna rešenja u oblasti proizvodnje vrata, prozora i stakla I ove godine naši učesnici su bili izuzetno zadovoljni interesovanjem za pomoćne proizvode i rešenja u specijalnim sekcijama aluminijuma i senki. Videli smo da profesionalni posetioci iz 126 zemalja uspostavljaju ključne poslovne kontakte tokom sajmova.“

„Aluminijum Specijal“ i „Shading Specijal“ kao zasebne sekcije Euroasia Window sajma

23. Međunarodni sajam prozora, fasadnih sistema i dodataka, profila, proizvodnih tehnologija i mašina, izolacionih materijala, sirovina i pomoćnih proizvoda okupio je vodeće firme u industriji koje posluju u oblastima mašina i tehnologija za proizvodnju prozora, prozorskih profila, mašina za proizvodnju profila, prozorskih mehanizama, industrija propratnih komponenata prozora, fasadnih sistema, izolacionih materijala, sirovina i pomoćnih proizvoda, sa brojnim profesionalcima iz industrije sa autoritetom za donošenje odluka iz više od 100 zemalja.

Odeljak „Aluminijum Specijal“ u okviru Sajma izloga Evroazije bio je popunjen firmama koje rade u oblastima aluminijumskih prozora, profila, fasadnih sistema, aluminijumske galanterije i proizvodnih mašina, dok su u delu „Shading special“ bile smeštene firme koje posluju u oblastima sistema senčenja, zaštite i zatvaranja.

Sajam Euroasia Door održan 14.put, a Euroasia Glass 12. put

Na sajmu Euroasia Door, koji se naziva i Međunarodni sistem unutrašnjih vrata i sistema vrata, sajam brava, panela, ploča, pregradnih sistema i dodataka, vodeći proizvođači unutrašnjih vrata i sistema vrata, brava, panela, ploča, pregradnih sistema i pribora izlažu svoje proizvode i usluge.

Eurasia Glass 2022, poznat i kao Međunarodni sajam staklenih proizvoda i aplikacija, proizvodno-prerađivačkih tehnologija i mašina, pomoćnih proizvoda i hemikalija, predstavio je staklene proizvode i aplikacije, tehnologije i mašine za proizvodnju i preradu, pomoćne proizvode i hemikalije.

Snaga fizičkih sajmova u kombinaciji sa prednostima digitalnog sveta

Tokom sajmova, koji su se održavali kao fizički događaj u hibridnom formatu, izlagači i posetioci su mogli da se okupljaju, održavaju sastanke i komuniciraju jedni sa drugima u digitalnom okruženju putem Tüyap -ovog Business Connect programa, a mogli su da održavaju svoju komunikaciju preko ove platforme. Business Connect je omogućio izlagačima i posetiocima da vide jedni druge onlajn pre sajma i da podnesu zahteve za sastanke na licu mesta i upućuju video pozive tokom sajma.

Posetioci su mogli lako da filtriraju proizvode i usluge za koje su zainteresovani preko njihove digitalne platforme i dođu do pravog proizvoda i zvaničnika kompanije. Posetioci i izlagači mogu da ostanu u kontaktu jedni sa drugima virtuelno i i dalje su u mogućnosti da se povežu, umreže i posluju kroz Business Connect Program.

Naš jezik na svakom koraku

Urednik časopisa „Prozori+Vrata“ Predrag Rađen je ove godine, osmi put, posetio ovu manifestaciju i opšti je utisak da nikada nije video toliko poslovnog sveta iz Hrvatske, Srbije, Bih, Crne Gore i Makedonije. Najveće interesovanje je bilo kod kompanija koje se bave proizvodnjom i prodajom mašina, aluminijskih i PVC profila, ali i kod turskih proizvođača stakala i ostalih prozorskih komponenata. Turski proizvođači su, takođe, korigovali cene svojih proizvoda, ali opet ne u tolikoj meri kao proizvodi koji dolaze iz Evropske Unije, a rokovi isporuke su znatno kraći, naročito za mašine. Bio je ovo jedan od posećenijih sajmova u poslednjih pet godina.

Evroazijski sajmovi prozora, vrata i stakla, koji su jedni od najsveobuhvatnijih i najspecijalizovanijih trgovinskih događaja u regionu Evroazije, uz podršku svih zainteresovanih strana u industriji, okupili su profesionalce iz branše, zajedno sa stručnjacima u svojim oblastima na sajmu Tüyap!

Vidimo se ponovo od 11. do 15. novembra 2023.

Evroazijski sajmovi vrata, prozora i stakla ponovo će otvoriti svoja vrata od 11. do 15. novembra 2023. godine, predstavljajući širok spektar mogućnosti za uspostavljanje ključnih poslovnih kontakata. Stavite naš sledeći datum u svoj raspored unapred.

Za više informacija o EURASIA GLASS posetite web stranu eurasiaglassfair.com, EURASIA WINDOW eurasiawindowfair.com i EURASIA DOOR eurasiadoorfair.com

ADONIS – EKSKLUZIVNI PREDSTAVNIK TUYAPA
adonis@adonis.com.mk
+389 72 264 545
Majakovski 3/7,Skoplje, Makedonija

Adresa Sajma:
Tüyap Fair Convention and Congress Center Cumhuriyet, Mahallesi Eski Hadımköy Yolu Caddesi 9/1, 34500 Büyükçekmece – İSTANBUL