LiSEC-ov prioritet: Zadovoljstvo kupca

C.Bergmann – specijalisti za građevinarstvo – jedna je od najvećih austrijskih kompanija za građevinske materijale, koju odlikuje pre svega široka paleta proizvoda u oblastima stakla, betona, pločica, vrata, kao i građevinskog materijala / visokogradnje i građevinskog inženjeringa. Kompanija je zasnovana na stubovima pouzdanosti, kvaliteta i kompetentnosti, C.Bergmann se fokusira na zadovoljstvo kupaca i stoga vrlo odlučno korača napred. Kako to funkcioniše? Sa prvoklasnim etabliranim dobavljačima i efikasnim mašinama koje rade pouzdano.

Širok asortiman proizvoda

U C.Bergmann-u radi ukupno 300 zaposlenih, od kojih je 80 u sektoru proizvodnje stakla. Od jednostavnih izolacionih stakala do zaštite od toplote, zvuka i sunca, kompanija nudi širok spektar različitih izolacionih stakala. Još jedan fokus asortimana proizvoda je zaštitno staklo, poput laminiranog sigurnosnog stakla i kaljenog stakla.

Kretanje u budućnost sa pravim dobavljačima

Poslednjih godina u C.Bergmann je došlo do novih ulaganja kako bi se efikasno moglo sprovesti proširenje asortimana proizvoda uključujući kaljeno staklo. C.Bergmann je 2012. godine investirao u LiSEC KSR – mašinu za brušenje staklenih ivica pomoću koje se sve četiri stranice staklene jedinice mogu potpuno automatski obrubiti. U 2015. godini kompanija je proširena novom proizvodnom halom, za koju su uložena sredstva u LiSEC KBF – vertikalni centar za obradu koji kombinuje visokokvalitetnu obradu ivica sa integrisanom, jednostranom jedinicom za bušenje i glodanje. Sve operacije obrade moguće su na jednoj mašini.

Zadovoljstvo kupaca

Kupac je fokus C.Bergmann-a. „Tema zadovoljstva kupaca za nas sve predstavlja glavni prioritet. Naša je tvrdnja da možemo zadovoljiti naše kupce i razveseliti ih zbog naše kompanije. To uključuje kvalitet proizvoda i usluga, ali i pitanje datuma isporuke“, kaže Ing. Mag. Werner Krügl, šef odeljenja za staklo u C.Bergmann-u.

Ing. Mag. Werner Krügl, šef odeljenja za staklo u C.Bergmann-u
Ing. Mag. Werner Krügl, šef odeljenja za staklo u C.Bergmann-u

Naglašava da nije važno uvek imati pri ruci kratkoročne rokove, već da su dogovoreni rokovi ispoštovani 100% i da je isporuka završena. Da bi se ispunila ova obećanja kupcu, neophodna je pouzdana flota mašina koja efikasno radi i sa kojima se visokokvalitetni proizvodi mogu proizvesti optimalno, takođe sa ekonomske tačke gledišta – osnova dugogodišnje saradnje sa LiSEC.

LiSEC mašine – decenije pouzdanosti

Saradnja između C.Bergmann-a i LiSEC-a započela je još 1988. Prva investicija je linija izolacionog stakla, koja je i danas u stalnoj upotrebi i donosi konstantan učinak. Zbog visokog nivoa zadovoljstva, kompanija je kupila drugu liniju izolacionog stakla. Werner Krügl je oduševljen: „Izolacione mašine su u funkciji već nekoliko godina, ali još uvek rade vrlo dobro! One su pouzdane i savršeno odgovaraju visokim standardima kvaliteta koje postavljamo za naše proizvode“. Redovno održavanje je sprečilo velike zastoje tokom dugogodišnje upotrebe mašine. C.Bergmann ima svoj tim za održavanje koji blisko sarađuje sa tehničarima LiSEC-a: „Ako postoji problem, mi imamo ogromnu prednost jednostavno zbog fizičke blizine. Skladište rezervnih delova LiSEC je vrlo dobro opremljeno i dostupnost usluge je optimalna“.

Pouzdanost je glavni prioritet tokom trenutnog vanrednog stanja
Pouzdanost je glavni prioritet tokom trenutnog vanrednog stanja

Gledajući u budućnost

Ni C.Bergmann nije pošteđen ekonomskih efekata pandemije COVID-19. Posebno u aprilu, neki glavni kupci nisu kupili gotovo ništa, jer su neki od njih iz mere predostrožnosti morali da zatvore svoje prodajne prostore ili da zatvore proizvodnju. Pouzdanost je glavni prioritet tokom trenutnog vanrednog stanja – i na strani kupca i dobavljača. C.Bergmann je uvek mogao da računa na odeljenje za usluge LiSEC. Cilj C.Bergmanna je da nastavi da se poboljšava u pogledu zadovoljstva kupaca. Takođe treba povećati produktivnost, sa fokusom na automatizaciju.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstSistem krovova bez termičke izolacije za zimske bašte
Sledeći tekstDopunska i dodatna rešenja za zaključavanje