Ubrzajte svoj radni tok – Digitalna organizacija od proizvodnje do kupca

Često su to navodno „male“, ili čak „normalne stvari“ koje svakodnevno usporavaju produktivnost. Koliko vremena dnevno u Vašem odeljenju za tehničku pripremu rada trošite na štampanje proizvodnih dokumenata, njihovu proveru i prosleđivanje? Koliko su nephodne naknadne promene? I koliko često proizvodno osoblje mora da traži prave informacije – bilo da se radi o proizvodnim informacijama, isporučenim delovima, ili trenutnoj lokaciji određene pozicije?

Dodatni delovi ili materijal za montažu ponekad se „isporučuju kasnije“ jer nedostaju montažerskoj ekipi na gradilištu? Sa Klaes e-prod, ne samo da su ovi zastoji uklonjeni iz radnih procesa, već su i performanse kao rezultat održivo povećane.

Postoji odgovarajući sistem rezervacija za svako radno mesto – individualno, u grupama ili odjednom
Postoji odgovarajući sistem rezervacija za svako radno mesto – individualno, u grupama ili odjednom / foto: Klaes

Vlada haos – dobrodošli u red!

Bilo da je u pitanju drvo, drvo-aluminijum, PVC ili aluminijum – veoma fleksibilno web rešenje Klaes e-prod obezbeđuje informacije, komunikaciju i organizaciju u celoj kompaniji za proizvodnju prozora. Svako prima tačne informacije koje su mu potrebne na svom monitoru, bez upotrebe papira. Svi radni zadaci mogu da se završe odmah bez „pauze za pretraživanje infomracija“.

Replaniranje i premeštanje poslova postaje dečja igra. Sa samo nekoliko klikova mišem tim ima pristup ažuriranim informacijama, i prati trenutni status u proizvodnji.

Klaes e-prod osigurava…

  • Smanjenje troškova u pripremi rada minimiziranjem vremena štampanja i organizacije, kao i realnog troška štampe
  • Brza i fleksibilna organizacija proizvodnje kroz direktan pristup najnovijim informacijama svih timova
  • Povećana produktivnost kroz optimalan protok informacija između kancelarije i proizvodnih područja
  • Obim i prezentacija informacija primerenih radnom zadatku kroz individualni dizajn i raspored monitora
  • Informacije o napretku u realnom vremenu koje pokreću dalje proizvodne korake i služe kao osnova za sva odeljenja kompanije i upite kupaca – takođe putem web praćenja
  • Informacije o trenutnoj lokaciji paleta, stakala, krila, ramova i svih ostalih komponenti za isporuku
  • Direktna komunikacija sa upravljanjem zalihama materijala, planiranjem kapaciteta, kontrolom mašina i sistemom dobavljača.
Koji hardverski delovi (okovi) idu na ovaj ram? Klaes e-prod daje odgovor nakon skeniranja
Koji hardverski delovi (okovi) idu na ovaj ram? Klaes e-prod daje odgovor nakon skeniranja / foto: Klaes

WPK samo napred

Digitalna organizacija radnog toka sa Klaes e-prod osigurava da više nije stvar „pretraživanju i pronalaženju“, već da se svi radni koraci završe sa maksimalnom efikasnošću. Ovo se odnosi i na opsežne „interne“ zadatke u upravljanju kvalitetom ili kontroli fabričke proizvodnje.

Svi testovi, inspekcije i radovi na održavanju su centralno organizovani sa Klaes e-prod. Na osnovu opisa radnog mesta i potrebnih frekvencija, svi zadaci se traže na terminalima radnog mesta. Rezultati i kvarovi se automatski snimaju i arhiviraju za svaku osobu. Ovo takođe važi za sve slučajeve grešaka, koji se otklanjaju u skladu sa unapred definisanim kanalima izveštavanja.

Ovo osigurava da se neophodne aktivnosti zaista sprovode – ali uz minimalan napor. Upotreba ovog softvera je takođe zamislivo jednostavna, jer se koristi tehnologija koju svakodnevno koriste milioni ljudi – Internet!

Koji prozor je na kom okviru za isporuku? Samo jedan pogled – i odmah znate gde se nalazi paleta za isporuku
Koji prozor je na kom okviru za isporuku? Samo jedan pogled – i odmah znate gde se nalazi paleta za isporuku / foto: Klaes

Sve iz jednog izvora

Da bi se iskoristio puni potencijal Klaes e-proda, potrebna je dobro koordinirana hardverska infrastruktura. Klaes je takođe IT sistemska kompanija i stoga može da snabdeva, postavlja i isporučuje sve potrebne komponente, pored svog znanja. Monitori, skeneri, štampači etiketa, specijalne etikete, tableti pogodni za radionicu, serveri, LAN i WLAN komponente…

Više informacija i dva videa: „Klaes e-prod | wood“ and „Klaes e-prod | PVC“

Bez obzira na to koliko su mali ili veliki zahtevi – Klaes pruža optimalno i kompletno rešenje sa mnogo iskustva, koje može da raste korak po korak sa fazama proširenja kompanije. Sa zadovoljstvom Vas savetujemo.

Novi logo Klaesa

Klaes GmbH & Co. KG
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Marko Šaletić
+381 63 654 511
msaletic@klaes.com
www.klaes.com