LiSEC i Glas Gasperlmair: Zajedno u uspehu

Impresivni razvoj od 1969. godine kada je i osnovana, danas kompanija Glas Gasperlmair GmbH važi za vodeću austrijsku firmu za preradu stakla. I to nije bez razloga. Naime, porodična kompanija polaže veliku vrednost u poverenje, kvalitet i tačnost, kao i najbolje mašine. Danas oko 400 zaposlenih radi zajedno sa osnivačkom porodicom kako bi osigurali uspeh kompanije.

Proizvodne hale koje se prostiru na preko 60.000 kvadratnih metara samo deluju skučene u planinama u zadivljujućem Vagrainu u Salzburgu. One nude najmoćnije i najmodernije mašine u celoj Austriji, u kojima iskusni specijalisti obrađuju dnevno preko 300 tona stakla.

Saradnja od prvog dana

Početni signal za saradnju bio je 1975. godine kada su čelnici Gasperlmair-a uložili u prvu LiSEC mašinu za pranje stakla. Kamen temeljac višegodišnje komercijalne saradnje zasnovan je na poznavanju osnivača kompanije Petera Liseca i Josefa Gasperlmaira u to vreme.

Glas Gasperlmair
Glas Gasperlmair

„Prvobitno smo prihvatali prototipove od Petera Liseca. Želeo je da isprobamo ove mašine, da naši zaposleni prate rad i dokumentuju svaku grešku, te daju preporuku za unapređenje“, rekao je Josef Gasperlmair, opisujući prve međusobne projekte.

Sve to je rezultiralo uspostavljanjem stanica sa LiSEC mašinama u „užarenim“ hodnicima kompanije Gasperlmail: Sistemi za utovar, sistemi za sečenje, stanice za obradu stakla, sistemi za izolaciono staklo, horizontalne mašine za pranje, vodeni mlazovi, sistemi za punjenje, butil mašine za premazivanje i mašine za savijanje. Većina ovih LiSEC mašina prilagođena je posebnim željama kompanije Gasperlmair i opremljena je specijalnim funkcijama.

Novi VSL-A može da seče do 30% više stakla u poređenju sa sličnim mašinama
Novi VSL-A može da seče do 30% više stakla u poređenju sa sličnim mašinama

Dobra komunikacija i zajedničko razumevanje uspostavljeno na početku saradnje, takođe važi i na sadašnjim projektima. „Važno je da dobijemo povratne informacije – jer samo na taj način možemo poboljšati naš rad i bolje razumeti perspektivu korisnika. Glas Gasperlmair je zaista dobar partner u svakom pogledu. Tokom godina, razvili smo isti jezik i uspeli da dovršimo optimizovane projekte na osnovu međusobnih iskustava“, objasnio je Richard Bruckner, direktor WEU zadužen za regionalni prodajni sektor LISEC i Key Account menadžer.

Sva iskustva sa mašinama kompanije Gasperlmair prenose se direktno na LiSEC. Ova povratna veza čini Glas Gasperlmair poznatim sparing partnerom i važnim pružaocem doprinosa LiSEC kolegama u inženjeringu i proizvodnji. „Za nas, ključni su klijenti i njihove potrebe. Na sajtu Gasperlmair mašine se mogu testirati pod uslovima koji su potpuno drugačiji od onih u našoj fabrici, pa nam je međusobna razmena iskustava izuzetno važna. Trudimo se da saslušamo i izvučemo ono najbolje što možemo, ugradimo poboljšanja u programe i mašine. Ovde vidite da je dobra saradnja ključ uspeha“, rekao je Gottfried Brunbauer, izvršni direktor LISEC-a.

VSL-A postizanje smanmjenih rezova ili odrez od 20 mm
VSL-A postizanje smanmjenih rezova ili odrez od 20 mm

„Ono što proizvodi LISEC – moja namera je – da kupujemo od LISEC-a“. Josef Gasperlmair

Kao takav, Gasperlmair je nedavno uložio u novi VSL-A. Porodična kompanija prvi put je postala svesna novog LISEC stola za sečenje na sajmu glasstec 2018. „Fascinirala me je ne samo brzina mašine, već i činjenica da je sposobna da automatski reže oblike i okreće ploče “, objašnjava Josef Gasperlmair, koji upravlja kompanijom zajedno sa sinom.

Gasperlmair je nedavno uložio u novi VSL-A
Gasperlmair je nedavno uložio u novi VSL-A

VSL-A je stanica visokih performansi za automatsko rezanje laminiranog stakla i ističe se zbog brojnih novih funkcija. Po prvi put je izveden potpuno automatski rad bez ručne intervencije, usitnjeni listovi se okreću i postavljaju za naredni rez. Operator se mora fokusirati samo na uklanjanje gotovih staklenih ploča. Novi VSL-A može da seče do 30% više stakla u poređenju sa sličnim mašinama. Druga važna karakteristika je postizanje smanmjenih rezova ili odrez od 20 mm. Ova opcija je dostupna na sve četiri strane optimizacije. To značajno smanjuje otpad od stakla. Dalje za VSL-A treba naglasiti da je uređaj da greje u foliji. U zavisnosti od dužine sečenja, kratki grejni elementi velike snage se selektivno aktiviraju i ova tehnologija znači da nema „hladnih“ područja koja negativno utiču na rez.

Budućnost

Trendovi u industriji stakla posebno se odnose na visokokvalitetne proizvode. Stoga je efikasna i ultra moderna bazen mašina od presudne važnosti za uspešnu budućnost. Za ovo je neophodan kompetentni i pouzdani partner. „Po mom mišljenju, LiSEC nije jedinstven samo zbog inovativnih mašina. Softverski programi su takođe ažurni i nemoguće je zamisliti tržište bez LiSEC-a kao kompletnog dobavljača “, kaže osnivač Glas Gasperlmair-a, koji ove godine slavi 50. jubilej:„ Ako nam trebaju nove mašine – zamena ili instalacija novih – ili ako hoćemo proširenje, automatski ćemo stupiti u kontakt sa LiSEC-om!“

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com