Povratak u detinjstvo

Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu i želite da se prisetite detinjstva, cilindrična staklena kućica na drvetu je upravo ono što vam treba. Njen dizajner je Kazahstanac Aibek Almasov, a njena gradnja će početi u junu 2017. godine. Evo i kako će izgledati.

Staklena kuća Aibek Almasova iz Kazahstana
Staklena kuća Aibek Almasova iz Kazahstana

Iako je dizajn osmišljen još 2013. godine, Almasov nije planirao da svoju ideju odmah sprovede u delo. Za „Biznis insajder“ je rekao da će sa svojim timom unajmiti građevinsku kompaniju koja bi radove na objektu trebalo da počne u junu 2017. godine. Lokacija izabrana za gradnju ovog objekta je planinsko područje Almati u Kazahstanu, a kućica će moći da se unajmi uz rezervaciju.

Detinjstvo je lepše kada si napolju
Detinjstvo je lepše kada se igraš napolju

Kao izvor energije objekat će koristiti Teslin Powerwall, bateriju koja se puni solarnom energijom. Kućica je zamišljena bez spavaće sobe, u njoj će moći da borave tri do četiri osobe, a u centru četvorospratne kućice nalaziće se stablo okruženo stepenicama. Pored fantastičnog pogleda na šumu koja je okružuje, na krovu kućice će se nalaziti solarni paneli za napajanje Teslinog powerwalla i sistem za pročišćavanje kišnice za potrebe toaleta na prvom spratu.

Almasov ističe da se do sada za izgradnju kućice na drvetu moralo seći drveće što se njemu ne sviđa, pa je osmislio dizajn koji ništa ne ruši već samo nadograđuje.