Lepota u svakoj sobi kuće – zavese

Kućni nameštaj mora biti poseban u komforu, kvalitetu, stilu i vrednosti. Od spavaće sobe pa do poslovne kancelarije, na tržištu postoji adekvatan izbor u kojem ćete uživati i zabaviti se. Dizajneri širom sveta i crtački eksperti nalaze inspiraciju svuda i u svakom momentu stvarajući jedinstvene kolekcije pristupačne za svakog, povodeći se visokim kriterijumima kvaliteta.

Društvene mreže su razvile savršeni način za razmenu inspiracija u vidu slika, dekorativnih i zanimljivih saveta i trikova. Svako puštanje informacije u javnost predstavlja novi izazov u svakodnevnoj potrazi za inspiracijom. Uvek se vodi računa  o odgovornosti prema sredini i društvu.

Slojevi vašeg prozora

Da bi se dodao interesantan i završni izgled, koriste se zavese koje kombinuju jednobnojnost sa šarom i neprozirnošću. Ne samo da daju sjajan izgovor za izražavanje lične kreativne ekspresije, već pružaju i kontrolu  svetlosti i omogućavaju da toplota / hladnoća, ostanu unutra / napolju.

Kolekcije prozorskih zavesa

Proučavanje drevne arhive i putovanja po svetu zaokuplja inspiraciju za ručno – oslikne dezene zavesa.  Ova umetnička dela predstavljaju lepotu svake sobe koja će vam zadzati pažnju.

Za superiornije boje i teksturu, koristi se lan kako bi se kreirala belgijska linija zavesa.

Belgijske zavese
Slika 1 – Belgijske zavese

Linija bojene vune i pamuka utkanih u dve različite boje pruža meku i suptilnu notu teksturi. čist pamuk daje umerene nivoe svetlosne filtracije a samim tim i privatnosti u prostoru.

Pamučne zavese
Slika 2 – Pamučne zavese

Svilene zavese daju bogat izgled teksturi materijala. Predstavljaju luksuzni i sofisticirani tretman prozora. Svojim tkanjem, koje varira u debljini, pružaju prelepi izgled teksturi materijala, a ujedno, i neosporivu čvrstinu.

Prozračne zavese često se postavljaju ispod težih, zbog slojevitog efekta. Nude finu i umerenu svetlosnu filtraciju u prostoriji.

Prozračne zavese
Slika 3 – Prozračne zavese

Vrhunskog sjaja somotskih zavesa u vašem domu, daje se ne prefinjenosti dnevnog boravka, ili spavaće sobe.

Somotske zavese
Slika 4 – Somotske zavese

Zavese za spoljašnju upotrebu unose dozu privatnosti i mekoće dvorišnim terasama, pružajući isti osećaj poput boravka u dnevnim prostorijama kuće. Napravljene su fabričkim tkanjem i lake su za održavanje.

Zavese za spoljašnju upotrebu
Slika 5 – Zavese za spoljašnju upotrebu

Bez obzira na vrstu i izgled, zavese su detalj sa višenamenskom funkcijom, koje imaju za cilj da upotpune i obogate svakodnevni zivot i boravak u kućnom, i vankućnom ambijentu.