Kompanije Borosil i LiSEC opet ostvarili saradnju

Na sajmu Intersolar u Minhenu g. Kharuka (potpredsednik kompanije Borosil), gospodin Ramasvami (Direktor Borosil-a) i Christian Krenn (direktor prodaje u kompaniji LiSEC) potpisali su ugovor za kupovinu drugog postrojenja za kaljenje stakla. Borosil od 2017. godine sarađuje sa kompanijom LISEC tako što koristi peć „kalionicu stakla“ pod nazivom AEROFLAT. Brzi razvoj tržišta i sve veća potražnja za kaljenim staklom ohrabrili su Borosil da uđe u ovu investiciju.

Peći za kaljenje koje je poručio Borosil nose naziv AEROFLAT 12 / 714FT2 i namenjena je za kaljenje stakla od 2 mm. Specifičnost u vezi sa ovom kupovinom je da LiSEC unapređuje razvojni projekat zajedno sa klijentom. Cilj projekta je povećanje proizvodnje staklenih elemenata na sat. Nova fabrika Borosila bi trebalo da bude puštena u rad u martu sledeće godine. Christian Krenn o zaključku ugovora: „Borosil se ponovo opredelio za LiSEC. Sa jedne strane zato što su procesi isti kao prošli put i ne moraju da se obučavaju za rad novog postrojenja. Sa druge strane, oni se oslanjaju na dobavljača i partnera koji će ih pratiti dugoročno i potvrditi da su zadovoljni dosadašnjim isporučenim proizvodima i uslugama“

Kompanija LiSEC sa sedištem u Hausmening / Amstetten je globalno aktivna grupa koja nudi inovativna individualna i celovita rešenja u oblasti obrade i doradu ravnog stakla već više od 50 godina. Portfelj usluga kompanije LiSEC obuhvata proizvodnju mašina kao i rešenja za automatizaciju i usluge. U 2017. godini, ova velika kompanija sa oko 1.300 zaposlenih i više od 25 predstavništva šitom sveta realizuje ukupan promet od oko 230 miliona evra sa stopom izvoza od preko 95 procenata. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za sečenje i sortiranje stakla, pojedinačne komponente i celokupne proizvodne linije za proizvodnju izolacionog i laminiranog stakla, kao i mašine za obradu staklenih ivica i postrojenjaa za kaljenje stakla. Sa pouzdanom tehnologijom i inteligentnim rešenjima za automatizaciju, LiSEC postavlja standarde u smislu kvaliteta i tehnologije i ima značajan je doprinos uspehu svojih kupaca.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com