Izvanredno upravljanje brendom – LiSEC je osvojio German Brand Award 2017

29. juna, German Brand Award nagrada je dodeljena po drugi put u Berlinu. Sa konceptom, kojim je nastupio na glasstec 2017 sajmu, LiSEC je proglašen „pobednikom“ u kategoriji „Brand Fairs, Exhibitions & Events“ a sa svojim novim industrijskim dizajnom LiSEC je primio nagradu “Special Mention” u polju “Brand Design“.

LiSEC nije samo najbolji u obradi stakla, već je, takođe, najbolji i u prezentaciji brenda. Oba projekta kojim su konkurisali, oduševili su žiri i spram brojnih učesnika, pobedili su.

German Brand Award

Nastup na sajmu glasstec Düsseldorf 2016. godine je ocenjen kao najbolji u kategoriji “Brand Fairs, Exhibitions & Events“. Ova nagrada je ekvivalentna drugom mestu celokupnog takmičenja. Revizirani industrijski dizajn je osvojio nagradu “Special Mention“ u kategoriji „Brand Design“, koja je ekvivalentna trećem mestu.

„Posebno sam ponosan na dve nagrade koje smo osvojili. Za mene, ovo znači da smo najbolji u polju marketinga i dizajnu proizvoda – sve u skaldu sa kompanijskim sloganom „Najbolji u obradi stakla“ – objašnjava Othmar Sailer, CEO LiSEC Grupe.

Nagrada

German Brand Award je nagrada za uspešno vođenje brenda u Nemačkoj. Sa preko 70 miliona kontakata i preko 900 registrovanih projekata, ova nagrada je privukla ogromnu pažnju u 2016. godini. Takmičenje je inicirano od strane German Design Council koje je među svetskim centrima za rangiranje inovacija i tehnologija na polju dizajna. Nagrada je dodeljena inovativnim, pozitivno ocenjenim upravljanjem i održivim brendovima, a pažnja je posvećena i karakteru kompanije, kao i onim kompanijama koje su pioniri u svom sektoru. Naglasak je bio na komunikaciji sa korisnicima i održivim rastom brenda kroz stratešku upotrebu dizajna u poslovanju.

Kompanije koje su nominovane od strane Nemačkog brend instituta su jedina imale priliku da konkurišu. Nagrade German Brand Award je dodeljivao nezavistan žiri koji se sastojao od brend eksperata različitih stručnosti: iz industrije, sa univerziteta, agencije za marketing i dizajn, agencija za konsalting kao i stručnjaci iz medija.

„German Brand Award je prvo takmičenje koje pokriva sve profesionalne discipline modernog upravljanja jednim brendom i koja uzima u obzir kompleksnost brenda, kao i fundamentalni značaj koji brend ima na korporacijski uspeh“ – objašnjava Andrej Kupetz, ispred German Design Council-a.

Projekat – Nastup na sajmu glasstec 2016

Za svoju prezentaciju na vodećem sajmu posvećenomsektoru staklarstva, LiSEC se odlučio za referencu svetske muzike. Umesto slogana kompanije “best in glass processing“ poslužili smo se izrazima “Best in Rock“, “Best in Classic“ ili “Best in Austropop“ – što su najbolje kolekcije hitova benda ili muzičkog žanra koje su veoma popularne i poznate.

Nastup na sajmu glasstec 2016

Kupac tako poznatih kompilacija, može da se osloni na oduševljenje većine koja je svojim reakcijama izabrala top kompilacije, i na taj način, izbegne rizik pri kupovini. Ovo je psihološka metoda na kojoj je radio marketinški tim LiSEC kompanije u saradnji sa SPS marketing agencijom. Zajedno su razrađivali koncept tako da je moto „best in“ prisutan kroz ceo događaj, od vinil muzičkih ploča, preko lajv mini koncerta do instrumenata i džuboxa koji je svirao najpoznatije pesme.

Projekat – Industrijski dizajn

LiSEC je redizajniro svoj izgled u 2016. godini. Agencija Spirit Design generisla je futuristički izgled novih proizvoda kompanije. Pojednostavljen izgled proizvoda je iskrojen prema brendu i principu “design-driven innovation“. Novi industrijski dizajn prenosi ovu poruku jasno i glasno. Svaki elemenat ima svoju funkciju i predstavlja značajan deo LiSEC brend identiteta. Ovo uključuje i jezik dizajna i organizacije kao i upotrebu materijala i pažnju posvećenu površini proizvoda. Sa odgovarajućim forward-looking dizajnom, svi pripadajući elementi (mašine, detalji, upotreba komponenti kao i kolorne šeme i pozicioniranje brenda) upotpunjuju LiSEC poruku.

LiSEC industrijski dizajn

O LiSEC-u

LiSEC sa sedištem u Hausmening/Amstetten je globalno aktivna grupa, koja u ponudi ima inovativna i individualna rešenja u sektoru obrade stakla već više od 50 godina. LiSEC servisni portfolio sadrži mašine, automatizovana rešenja i servis. U 2016. godini grupa je, sa svojih otp. 1,200 zaposlenih i preko 20 lokacija, generisala je oko 230 miliona eura, sa izvoznim iznosom od preko 90%. LiSEC razvija i proizvodi mašine i alate za sečenje stakla, kao i mašine za obradu stakla i kaljenje. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja standarde u okvire kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.


www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com