Novosti Počela je konferencija industrije ALU i PVC stolarije

Počela je konferencija industrije ALU i PVC stolarije

ALU i PVC stolarija

Jutros je u Doboju otvorena PIT WinDoorCon 2022 – Konferencija industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada. Konferencija je okupila preko stotinu učesnika iz industrije ALU i PVC stolarije. Time je i ova grana u Bosni i Hercegovini dobila svoju tačku okupljanja!

Na ovoj konferencija će se prvi put povezati lideri, eksperti i kompanije iz industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada. Okupljeni su najbolji regionalni izlagači, partneri i gosti s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodana vrijednost.

Kroz seriju stručnih izlaganja, radionica i panel diskusija će se učesnici suočiti sa krucijalnim problemima ove industrije, ali će se onda nastojati doći do zajedničkih odgovora i prijedloga kako kompanije ove industrije učiniti još konkurentnijim. Struktura konferencije je takva da će se obraditi skoro svi važni aspekti poslovanja ove grane industrije, uz neizostavna pitanja osiguranja tržišta ili dovoljno stručne radne snage.

Glavne teme konferencije će biti vezane za pitanje o budućnosti ove grane, dat će se  odgovori na pitanje kako strateški dobavljači komponenti ALU i PVC stolarije mogu ojačati konkurentnost poslovanja. Pokrenut će se i pitanje budućnosti fasadnog inženjeringa i razvoja prozora. Neće se izostaviti ni način na koji će se povećati konkurentnosti BiH industrije. Bit će dotaknute teme kao što su suočavanje sa ključnim problemima – kašnjenje  sirovina i nedostatak radne snage. Dobit će se odgovor na to kako da se poboljša pristup privlačnim izvoznim tržištima.

Organizatori konferencije su konsultantska kuća Targer Enginnering & Consulting i portal PIT.ba, a ključni partneri i sponzori konferencije su: EURO – ROAL (Hifa Oil Group), Alukönigstahl, Sika. Na konferenciji su se okupili učesnici, kako iz oblasti distribucije sirovina, tako iz projektantskih biroa i iz proizvođačkih kompanija.

Važan aspekt je taj da će se na ovoj konferenciji predstaviti premijerno istraživanje stanja u ovoj grani industriji, a studiju je proveo Targer Engineering & Consulting.

Prethodni tekstRekli ste o nama: Viktor Stojanoski, Aluprof
Sledeći tekstRekli ste o nama: Nataša Jeftenić, Aluminco