LiSEC – Nova TPA linija sa konceptom brze trake

KONCEPT

LISEC, svetski lider u prodaji softvera za proizvodnju ravnog stakla, prezentovao je novine na ovogodišnjem sajmu stakla, među kojima je i potpuno nov koncept za obradu termoplastičnih distancer. Novi sistem je efikasan, učinkovit, brz i veliki je hit zahvaljujući dizajnu nove LiSEC mašine.

Na vodećem sajmu o svetu stakla “Glasstec”, koji je ove godine održan Dizeldorfu od 20. do 23.septembra, LISEC je po prvi put predstavio novu TPA liniju sa konceptom brze trake. Na sajmu stakla, veliki broj ljudi je bio zainteresovan za ovu traku pogotovo što su mogli na licu mesta da vide njene prednosti.

„FAST LANE“

Nova LISEC linija ima jednu unikatnu osobinu. Kako bi povećala efikasnost linije, staklene jedinice koje nisu odmah obrađene, transportuju se preko aplikacione stanice. Ovo je osnovni koncep LiSEC-ove proizvodne linije. Troduplo izolaciono staklo prođe traku za 35 sekundi, duplo staklo za 24 sec što omogućava kapacitet od 100 elemenata po satu. Ovakav postupak ne štedi samo novac, već i troškove proizvodnje.

TPA linija sa "Fast Lane" konceptom
TPA linija sa „Fast Lane“ konceptom

POTPUNA AUTOMATIZACIJA. Y-AUTOMATIC

Ova traka je potpuno automatizovana. Od sečenja (na određenu dimenziju) do lagerovanja izolacionog stakla. Ceo proces može da se prati kroz kontrolnu stanicu. Ovaj metod ne samo što osigurava konstantnost procesa, već nema potrebe za ikakvim ručnim postupcima. To znači: manje nezgoda (mogućnosti za povrede) i nema defektivnih jedinica stakla, koje su nastajale pri manualnim kontaktima.

ONE MAN SHOW

Nova LiSEC TPA linija za proizvodnju sa „Fast Lane“ konceptom je dizajnirana tako da je potreban samo jedan operater koji će kontrolisati čitav proces. Sve što on treba da radi, je da prati proces na monitoru i da reaguje ukoliko dođe do nekih prekida u procesu. U poređenju sa konvencionalnim TPA linijama, nova TPA traka može da proizvede jeftinije za 10-15% staklo, zahvaljujući bržem proizvodnom krugu i minimalnom potrebom za ljudstvom.

TPA linija sa "Fast Lane" konceptom
TPA linija sa „Fast Lane“ konceptom

NOVI DIZAJN

Kod nove TPA linije za proizvodnju, LiSEC nije mislio samo na tehničke specifikacije i njihovo poboljšanje, već je uložio i u izgled tj. dizajn mašine. Novi dizajn je prezentovan na sajmu po prvi put, i naglašava LiSEC-ov slogan: Najbolji u obradi stakla. Dok se radilo na novom konceptu dizajna, za koji je zaslužan dizajn studio „Spirit Design“ iz Beča, LiSEC je uzeo u obzir proizvodnju, ali i način na koji će se mašina sastavljati. Tako da su metalni delovi konstrukcije dosta manji kako bi se lakše sklopila.

LiSEC, ova traka je potpuno automatizovana
LiSEC, ova traka je potpuno automatizovana

PROCES PROIZVODNJE

Savršena interakcija svih delova mašine osigurava brz i kvalitetan proces. Procez ulaganja je automatizovan kroz stanicu za ulaganje materijala. Onda, staklo prolazi kroz deo za pranje i sušenje, kao i kroz skener postavljen za proveru kvaliteta pre sastavljanja. Sistem za sortiranje uparenih i sličnih jedinica stakla vodi vertikalni „lift-over“ sistem, drugom transportnom linijom, preko TPA stanice. Ovde, jedinice kojima ne treba TPA obrada mogu da prođu traku tako da ne remete dalji rad mašine. Elementi se sastavljaju i pune gasom u presi nakon čega se vode na zaptivanje kao završni proces proizvodnje.

Maksimalni kvalitet proizvoda sa odličnim vremenom proizvodnje – TPA linija sa „Fast Lane“ konceptom je najbolja za proizvodnju izolacionog stakla.


www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstNovi dokument „COMPANY STANDARD“ kompanije PRESS GLASS
Sledeći tekstProvetravanjem protiv(u) kondenzacije
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.