Keanat i LiSEC proslavljaju 20-godišnji jubilej – Razvoj koji obuhvata generacije

Istorija Keanata seže do 1890. godine. Te godine je indijsku kompaniju osnovao Farhat Kamil i ona do danas ima ključnu ulogu u aspektu staklarske industrije. Temelj predstavljaju centralni stubovi kompanije: ljudi koji se trude, preduzetnička inicijativa i neumorna posvećenost kvalitetu, stoga je danas šesta generacija na čelu iste. Mohammad Mohib Kamil ponosan je na razvoj kompanije, koji se kretao od trgovačkog preduzeća do jedne od vodećih kompanija za preradu stakla na indijskom tržištu.

Pionirsko partnerstvo sa LiSEC-om

1999. godine kompanija je prvi put u svojoj istoriji investirala u mašinu – prva kompanija za proizvodnju izolacionog stakla kupljena je od LiSEC-a. I ovo nije bila jedina premijera – ova linija izolacionog stakla bila je i prva LiSEC mašina koja je u Indiju uvezena iz Austrije.

Znakovi su u tom trenutku bili dobri. Ovom nabavkom Keanat je preduzeo prve korake u pravcu prerade stakla. U to vreme ovo tržište još uvek nije sazrelo i nije bilo ograničenja u pogledu mogućnosti kada je reč o oblasti izolacionog stakla. Potražnja je postojala, kao i želja za bržim vremenskim reakcijama od strane dobavljača. Korisnicka baza koju je tada osnovao Keanat postoji i danas.

Od tada, proces odlučivanja o investiranju u mašinu LiSEC bio je brz i okarakterisan velikim poverenjem u mogućnosti mašine, što je pozitivno i održivo uticalo na budućnost indijskog tržišta. „Nakon prodaje, ponuda usluga vezana je za popravke mašina, direktno održavanje i dostupnost rezervnih delova što su, naravno, takođe presudni faktori. Kao kvalitetna austrijska kompanija napravili smo skok sa LiSEC-om i nismo bili razocarani“, kaže Mohammad Mohib Kamil.

Status kuo

Keanat sada koristi dve linije za izolaciono staklo, dve linije za sečenje i softverski program gps.opt marke LiSEC, a kompanija je veoma zadovoljna. Skok sa čistog trgovačkog preduzeća na proces obrade nije mogao biti bolje podržan u pogledu mašina i softvera.

„Saradnja sa LiSEC-om sjajno je funkcionisala od prvog trenutka. Od kvaliteta proizvoda mašina koje se isporučuju do kvaliteta usluge, LiSEC je zauzeo poziciju na izuzetno visokom nivou, što je bilo izuzetno podsticajno za nas. I to je i danas slučaj – ako postavljamo pitanja internetskoj usluzi, brzina reakcije je zaista dobra i osjećamo da smo dobro podržani“, kaže Mohammad Mohib Kamil.

Budućnost čeka

Uprkos veoma osporavanom tržištu, Keanat nastavlja neumorno da radi na korporativnoj viziji: da postane lider u industriji u indijskom staklarskom sektoru i da impresionira svoje kupce podsticanjem i pružanjem zadovoljstva prilikom korišćenja ovih proizvoda. Misija je da se ponudi širok spektar modernih, vrhunskih proizvoda, a želja da se zadovolje različite potrebe kupaca i to na visokom nivou kvaliteta kako bi stvorili dodatnu vrednost. „Cilj nam je da nastavimo da se usavršavamo i da budemo najbolji na tržištu. Vrhunski kvalitet i najbolja usluga stoje na čelu ovog cilja“, objašnjava Mohammad Mohib Kamil.
Najnovija akvizicija kompanije u cilju ostvarivanja svojih ciljeva bila je linija za rezanje stakla za jumbo formate LiSEC-a.

Ova investicija rezultirala je velikim porastom produktivnosti. Povećana proizvodnja sa poboljšanim kvalitetom i visoko automatizovani procesi na samoj mašini daju značajnu konkurentsku prednost. Automatizacijom većeg broja radnih koraka moguće je smanjiti osoblje koje radi na mašini za 20%.

Kao potpuni dobavljač, LiSEC stoji na raspolaganju kao pouzdan poslovni partner za Mohammad Mohib Kamil. Dodatna linija izolacionog stakla za drugu fabriku se već razmatra.

O LiSEC-u
LiSEC, sa sedištem u Hausmening/Amstetten-u, globalno je delujuća grupa koja nudi individualna i celovita rešenja na polju obrade i završnog obrađivanja ravnog stakla već više od 50 godina. Asortiman usluga uključuje mašine, rešenja za automatizaciju i usluge. U 2017. godini grupa, sa oko 1.300 zaposlenih i preko 25 lokacija, ostvarila je ukupne prihode od oko 230 miliona evra, sa stopom izvoza većom od 95 odsto. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za sečenje i sortiranje stakla, pojedinačne komponente i kompletne proizvodne linije za proizvodnju izolacionog stakla i laminiranog stakla, kao i mašine za obradu ivica i stakala. Uz pouzdanu tehnologiju i inteligentna rešenja za automatizaciju, LiSEC postavlja standarde u kvalitetu i inženjeringu i značajno doprinosi uspehu svojih kupaca.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstPametne folije i stakla – budućnost danas
Sledeći tekstNapredak folije za staklo i njihova primena
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.